Butler-Bjelland henter over 80 millioner


Christian Bjelland jr. (27) og butlerselskapet Hello Alfred har hentet inn over 80 millioner kroner i oppstartkapital.

<p><b>MILLION-RUSH:</b> Christian Bjelland jr. og butlertjenesten Hello Alfred har nå hentet inn 10,5 millioner dollar i oppstartkapital.</p>

MILLION-RUSH: Christian Bjelland jr. og butlertjenesten Hello Alfred har nå hentet inn 10,5 millioner dollar i oppstartkapital.

Christian Bjelland jr. fra Oslo er med i oppstartsteamet bak den nye butlertjenesten Hello Alfred som er etablert i New York og Boston.

Etter å ha fått inn to millioner dollar i kapital i fjor, har selskapet rigget seg for en ytterligere kapitalutvidelse: Nå har Hello Alfred fått inn 10,5 millioner dollar gjennom en såkalt «series a»-runde, som er den mest betydelige kapitalinnhentingen så langt.

Det er venture-selskapene NEA Capital og Spark Capital som har stått for kapitalforhøyelsen – i samarbeid med Sherpa Ventures og CrunchFund, ifølge TechCrunch. 

Les mer om Christian Bjelland. jr. og Hello Alfred her:Butlerprinsen. (NB! Krever abonnement)

Vant førsteplass

Kapitalutvidelsen kommer bare måneder etter at butlertjenesten vant førsteplassen som det mest spennende oppstartsselskapet i konkurransen TechCrunch Disrupt i San Francisco i september i fjor. Deretter hentet Hello Alfred inn to millioner dollar.

Med 10,5 millioner dollar ekstra i kassen, eller drøyt 81 millioner kroner, ligger alt til rette for at butlertjenesten kan vokse. I juni planlegger selskapet å starte opp i San Francisco. 

– Kan bli ekstremt stort

Christian Bjelland jr. er tredje mann i Alfred-teamet, og Oslo-gutten er sentral på New York-kontoret sammen med gründerne Jessica Beck og Marcela Sapone.

– Jeg er en av de første som ble med, og dette er også min baby. Men jeg er heldig, sa Christian Bjelland jr. da VG møtte ham i New York nylig.

– Klarer vi å bli den tjenesten som folk bruker, kan det bli ekstremt stort. Vi prøver bare å hjelpe folk, og vi ser at det er mange som har lyst til å kjøpe seg tid ved å få noen til å ta hånd om innkjøp og ærend, sa han.

(saken fortsetter under bildet)

<p><b>TIL TOPPS:</b> Christian Bjelland og gründerne Jessica Beck og Marcela Sapone vant oppstartsprisen TechCrunch Disrupt i september i fjor i San Francisco. På toppen av heder og ære, fikk de tre 50.000 dollar i prispenger. Nå har trioen hentet inn over 80 millioner kroner i oppstartkapital.</p>

TIL TOPPS: Christian Bjelland og gründerne Jessica Beck og Marcela Sapone vant oppstartsprisen TechCrunch Disrupt i september i fjor i San Francisco. På toppen av heder og ære, fikk de tre 50.000 dollar i prispenger. Nå har trioen hentet inn over 80 millioner kroner i oppstartkapital.

Personlig «Alfred»

Forretningsideen er at for 99 dollar i måneden får kunden en personlig «Alfred» som kommer på døren to ganger i uken. Alfred kan handle, vaske klær og sørge for at det er nok toalettpapir.

Hello Alfred opplyser nå at selskapet har utført 18.000 oppdrag for kundene siden starten. Alfred har vasket 57.600 skjorter og levert 1280 blomster.

Nylig ble det også kjent at selskapet har hentet inn Jason Liszka fra Foursquare. Liszka blir en del av utviklingsavdelingen i Hello Alfred. 

(saken fortsetter under bildet)

<p><b>ALFRED:</b> Her er en av Alfreds «butlere» på jobb i New York.<br/></p>

ALFRED: Her er en av Alfreds «butlere» på jobb i New York.

– Gir folk tid til å leve

Scott Sandell i NEA Capital sier en rekke arbeidsfolk lever liv som praktisk talt er uhåndterlige.

– Hello Alfred gir dem kontroll over deres liv og gir dem tid til å leve, sier Scott Sandell.

Alfred-sjef Marcela Sapone er glad for at selskapet har fått økonomiske muskler til å vokse, og at kapitalutvidelsen vil bidra til at selskapet kan vokse til en bredere kundebase.

Christian Bjelland har spesielt ansvar for å bygge opp New York-satsningen.

– Det er ingen som har gjort dette før. Og da jeg ble spurt om å bli med, var det ikke noe å tenke på, sa han til VG.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå