Cambridge Analytica legger ned etter Facebook-skandalen

Det skandaleombruste analysebyrået Cambridge Analytica legger ned virksomheten.


<p><b>LEGGES NED:</b> Cambridge Analytica legger ned driften etter Facebook-skandalen.</p>

LEGGES NED: Cambridge Analytica legger ned driften etter Facebook-skandalen.

Cambridge Analytica stenger ned samtlige kontorer, skriver Wall Street Journal.

Det er eierselskapet SCL Group som onsdag beordret sine ansatte i Cambridge Analytica til å levere inn nøkkelkortene sine umiddelbart.

Grunnlegger Nigel Oakes for SCL Group bekrefter overfor Wall Street Journal at begge selskaper stenger ned.

Nyheten ble kunngjort under en telefonkonferanse med SCL Groups styreleder Julian Wheatland, skriver Gizmodo. Han begrunnet beslutningen med Facebook-skandalen, og dermed omdømmesvikten og kundeflukten som fulgte. Cambridge Analyticas videre skjebne er så langt uviss.

Selskapet har kontorer i New York City, Arlington i Virginia og i Washington D.C., i tillegg til hovedkontoret i London.

87 millioner rammet

Det var The Observer og New York Times som i mars avslørte at analyseselskapet hadde innhentet personlig informasjon om millioner av Facebook-brukere, og brukt det for å påvirke valget i USA.

87 millioner mennesker kan være rammet av skandalen, deriblant Facebooks egen toppsjef Mark Zuckerberg. Det bekreftet han selv under en høring i det Representantenes hus i den amerikanske kongressen i april. 

– Vi har et ansvar for å beskytte deres data, og vi fortjener ikke å tjene dere dersom vi ikke får det til, skrev Zuckerberg i en post på sin egen Facebook-profil dager etter skandalen ble kjent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå