Cargolink avvikles - 70 ansatte mister jobben

Transportselskapet Cargolink avvikler sin virksomhet. 70 ansatte berøres av nedleggelsen.


<p><b>AVVIKLES:</b> Cargolink varsler nedleggelse, og 70 arbeidsplasser forsvinner.</p>

AVVIKLES: Cargolink varsler nedleggelse, og 70 arbeidsplasser forsvinner.

– Nå bruker vi mye energi på å bidra til å redusere ulempen for ansatte, kunder og leverandører.

Det sier styreleder i Cargolink, Lars Olsen, til E24 torsdag kveld.

I en internmelding lagt ut på Cargolink sine nettsider skriver selskapet at de ikke har lykkes å skape positive økonomiske resultater. Dermed legges bedriften ned, og 70 arbeidsplasser går tapt.

Avviklingen betyr stopp for Cargolinks tog på Sørlands-, Bergens-, Rauma og Dovrebanen.

Olsen forteller at avgjørelsen ble tatt på et styremøte torsdag, og at det kom som en overraskelse for flere av de ansatte.

Han sier til E24 at Cargolink ikke vil ha mulighet til å tilby de 70 ansatte arbeid andre steder i selskaper.

– Ikke tatt med lett hjerte

Ifølge en pressemelding tilsendt E24 fra Cargolink var det blant annet på grunn av «krevende konkurranseforhold» at styret valgte å avvikle selskapet.

– Det er en beslutning vi ikke har tatt med lett hjerte, men som vi ikke så noen mulighet til å unngå, skriver selskapet i en pressemelding sendt til E24 torsdag kveld.

Meldingen opplyser om at de 70 ansatte som vil bli berørt av nedleggelsen er varslet

«Cargolink ble etablert i 2008, og har vært en pionervirksomhet for privat godstransport på norsk jernbane. Selskapet startet opp sine intermodale transporter i 2009, og har på få år bygget en produksjon som tilsvarer 200 vogntog daglig.», skriver Cargolink på sine internsider.

– En viktig aktør

Norsk Lokomotivmannsforbund, fagorganisasjonen for lokførere i Norge, skriver på sine nettsider at de beklager at en viktig aktør for gods på bane må trekke inn årene.

«Forbundet vil nå sørge for at alle våre medlemmer i Trainlink, som bemanner Cargolink sine tog, sikres videre jobb som lokomotivførerne. NLF har allerede hatt et møte med CargoNet. Vi forventer at de som ønsker jobb i CargoNet vil få det, og får fortsette å kjøre godstog i Norge.», skriver Norsk Lokomotivmannsforbund.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå