Reitans kioskvirksomhet med resultatfall i 2018

Reitan Convenience leverte en omsetning i 2018 på 16,1 milliarder kroner, melder selskapet i en pressemelding.


<p><b>RESULTATFALL</b>: Resultatet før skatter og avskrivninger faller for Reitans kioskvirksomhet, som blant annet driver 7-Eleven i Norge. Samtidig øker omsetningen.</p>

RESULTATFALL: Resultatet før skatter og avskrivninger faller for Reitans kioskvirksomhet, som blant annet driver 7-Eleven i Norge. Samtidig øker omsetningen.

Ifølge årsrapporten fra i fjor var omsetningen i 2017 på 15,9 milliarder.

Driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) ble 783 millioner kroner og resultatet endte på 409 millioner kroner, opplyser administrerende direktør Johannes Sangnes i Reitan Convenience.

For fjoråret var EBITDA på 927 millioner kroner, ifølge den forrige årsrapporten.

– Resultatnedgangen i Reitan Convenience er påvirket av avsetninger knyttet til enkelte ulønnsomme butikker, sier Sangnes i en uttalelse til E24.

Les også: (+) Slik kjemper kjedene mot «kioskdøden»

I pressemeldingen har han følgende kommentar:

– Våre kjøpmenn gjør en fantastisk innsats med å betjene 400 millioner kunder i våre 2.200 butikker. Vi fortsetter arbeidet med å omstille butikkene våre fra tradisjonell kiosk til moderne convenience med et rikholdig utvalg av mat og drikke, inkludert sunnere alternativer, i alle land. I 2018 åpnet vi 50 nye butikker, spesielt designet for å møte kundenes utfordringer og forventninger, sier Sangnes i meldingen.

Reitan Convenience eier Narvesen og driver 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark. I tillegg omfatter virksomheten R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, Lietuvos Spauda i Litauen og Northland i Norge.

I oktober i fjor kjøpte selskapet også Caffeine Roasters i Litauen, Latvia og Estland.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå