Rema-Reitan om dagligvareprisene: – Enkelte varer selges med tap

Dagligvarebransjen bedyrer at prisene nå kun stiger til normalt nivå etter priskrig.


<p><b>PRESSET:</b> Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, understreker at marginene i dagligvarebransjen er svært presset.</p>

PRESSET: Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan, understreker at marginene i dagligvarebransjen er svært presset.

Toppsjef for Rema 1000 Ole Robert Reitan understreker at kjedene i stor grad øker prisene fordi det er nødvendig.

– I flere år har det vært slik at enkelte kategorier har lav inntjening eller blitt solgt med tap, sier han til Dagens Næringsliv.

Rema-sjefen legger til at særlig på jordbruksprodukter er marginene presset, og det hadde vært en fordel om det var mer lønnsomt å selge norske mat.

I helgen meldte E24 at matvarekjedene skrudde prisene opp fra 1. juli. Enkelte varer er opp over 100 prosent i pris, etter at matvarekjedene foretok prisjustering ved månedsskiftet.

Søndag kunne E24 melde at landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) opplyser at det kan bli aktuelt å kalle kjedene inn på teppet, slik forgjenger Sylvi Listhaug gjorde i 2014.

Matkjedene, balnt dem Coop, understreker at den kraftige prisveksten kun er at dagligvareprisene nå er på vei tilbake til normalnivå.

– Det har vært en ekstrem priskrig i hele år og da er det noen varer som har vært ekstremt billige. Så når prisen på varene nå normaliseres, kan det bli et prishopp på enkelte varer, hvor prispresset har vært størst, sa kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg i Coop Norge til E24 søndag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå