Danske Bank hever rentene

Flere banker har jekket opp kundenes låneutgifter etter Norges Banks rentehopp. Nå følger Danske Bank på med å sette opp rentene på utlån og innskudd.


<p><b>ØKER RENTEN:</b> Danske Bank følger rentehevingen i Norges Bank. Her Norgessjef i Danske Bank, Trond Mellingsæter,</p>

ØKER RENTEN: Danske Bank følger rentehevingen i Norges Bank. Her Norgessjef i Danske Bank, Trond Mellingsæter,

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten til 1,0 prosent følger storbankene på med økte lånekostnader til sine kunder.

Først ut var Norges største bank DNB, som fredag besluttet å øke rentene på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Nå melder også Danske Bank at det blir dyrere lån for deres kunder. Renten på både utlån og innskudd justeres opp, også her med inntil 0,25 prosentpoeng.

I det norske markedet er Danske Bank tredje størst, med rundt 270.000 kunder.

Les også: Norges Bank hever renten

Varsler dyrere lån

I en pressemelding skriver Danske Bank at de etter endringene fortsatt vil være svært konkurransedyktig og i massemarkedet vil bankens beste rente være Boliglån UNG med en nominell rente på 2,70 prosent.

Alle eksisterende kunder vil bli varslet om sin endring i løpet av de nærmeste dagene og disse vil gjelde fra 15. mai.

– Danske Bank har de siste årene vært garantisten for god konkurranse i det norske bankmarkedet, men vi må også ta innover oss endringene som nå har skjedd i markedet og tilpasse oss disse, sier kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i meldingen.

I tillegg til de to storbankene varslet Sandnes Sparebank fredag at renten på boliglån og innskudd jekkes opp med inntil 0,25 prosentpoeng. Også Sparebanken Sør meldte at renten på boliglån settes opp med inntil 0,25 prosentpoeng.

Les også: – Oslo er for dyrt, vi flytter til Sverige

Kan bli flere rentehopp

Norges Bank bestemte torsdag at styringsrenten blir hevet fra 0,75 prosent til 1 prosent. Det er den andre hevingen etter at sentralbanken satt opp renten i september i fjor, for første gang siden 2011.

Sentralbanksjef Øystein Olsen varslet også at det er sannsynlig at renten heves ytterligere to ganger i år, i henholdsvis juni og desember.

Det betyr at det trolig ikke er siste gang i år at bankene varsler økte renteutgifter for sine kunder.

Ifølge den ferske renteprognosen fra Norges Bank skal boliglånsrenten i løpet av de neste årene øke til rundt 3,5 prosent, opp fra 2,6 prosent i dag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå