Razzia hos Deutsche Bank

Torsdag formiddag gjennomføres det en razzia mot Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt. Statsadvokaten mener over 3 milliarder kroner kan ha blitt hvitvasket.


<p><b>RAZZIA</b>: Det er stort politioppbud ved hovedkontoret til Deutsche Bank i Frankfurt. Statsadvokaten gjennomfører razzia i en hvitvaskingssak. </p>

RAZZIA: Det er stort politioppbud ved hovedkontoret til Deutsche Bank i Frankfurt. Statsadvokaten gjennomfører razzia i en hvitvaskingssak. 

Statsadvokaten i Frankfurt gjennomfører torsdag formiddag en razzia hos Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt, melder en rekke internasjonale medier.

Omkring 170 personer fra politiet og påtalemyndigheten er med på aksjonen som foregår på totalt seks adresser.

Påtalemyndigheten bekrefter i en uttalelse at razziaen skjer i forbindelse med en hvitvaskingssak.

To navngitte bankansatte skal være mistenkt i saken. Det er ukjent hvorvidt flere personer er mistenkt. 

Over 3 milliarder kan ha blitt hvitvasket

Statsadvokaten i Frankfurt skriver i en uttalelse at mistanken dreier seg om at den tyske storbanken har hjulpet rundt 900 kunder med opprettelsen av skall-selskaper i skatteparadiser. Disse selskapene skal deretter blitt brukt til å hvitvaske 311 millioner euro, tilsvarende over 3 milliarder kroner, som stammer fra kriminalitet.

Hvitvaskingssaken skal være koblet til Panama Papers. Der stiftelsen International Consortium of Inviestigative Journalist (ICIJ) sammen med en rekke mediepartnere avslørte hvordan en rekke statsledere og politikere gjemte penger i skatteparadiser.

Deutsche Bank bekrefter overfor Bloomberg at politiet gjennomfører undersøkelser på flere tyske adresser i forbindelse med Panama Papers. De understreker samtidig at de samarbeider med myndighetene.

Kursfall

Fra å ha ligget i pluss store deler av dagen, falt Deutsche Bank-aksjen 4,7 prosent umiddelbart etter nyheten ble kjent. Aksjen er ned rundt 3 prosent for dagen ved 11-tiden.

Flere vitner har lagt ut videoer på Twitter som viser det enorme politioppbudet utenfor Deutsche Banks hovedkvarter. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå