Finansavisen: Hjorts DNB-rapport kostet over 6 millioner kroner

Rapporten som advokatfirmaet Hjort skrev på oppdrag fra DNB, kostet trolig drøyt seks millioner kroner, ifølge Finansavisen.


<p><b>FANT ETIKK-BRUDD:</b> Advokatfirmaet Hjort fant to brutt på DNBs interne retningslinjer i opprettelsen av selskap i skatteparadiset Seychellene.</p>

FANT ETIKK-BRUDD: Advokatfirmaet Hjort fant to brutt på DNBs interne retningslinjer i opprettelsen av selskap i skatteparadiset Seychellene.

Hjort brukte fire advokater og fire måneder på den 18 sider lange rapporten, som ble offentliggjort fredag.

I rapporten konkluderer Hjort med at DNB brøt sine egne etiske retningslinjer i forbindelse med oppretting av selskaper i skatteparadiser.

DNB opplyser at undersøkelsesteamet i Hjort, som var ledet av advokat Kristin Veierød, brukte fire måneder på arbeidet. Hjort har gjennomgått et omfattende dokumentmateriale og intervjuet over 30 nåværende og tidligere ansatte i DNB, opplyste banken i forbindelse med fremleggingen av rapporten.

Ifølge eksperter Finansavisen har snakket med, har advokater i firmaer som Hjort en snittpris på omkring 2.500 kroner timen, som gjør at de fire i teamet vil koste drøyt 6 millioner i fulltid i fire måneder, før eventuelle rabatter og uten moms. Kristin Veierød ønsker ikke å kommentere beløpet.

I rapporten fastslår advokatfirmaet Hjort at DNB Luxembourgs tjenestetilbud – hvor de bisto med etableringen av 42 selskaper i skatteparadiset Seychellene – ikke ble godkjent etter instruks for nye produkter.

I tillegg ble ikke etikk-retningslinjene fulgt. Hjort fremholder at det ansvarlige forretningsområdet «ikke stoppet tjenestetilbudet i påvente av en nærmere omdømmevurdering.»

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå