Remi Eriksen blir ny Veritas-sjef

Det norske klassifiseringskonsernet bytter nå toppsjef etter ni år.


<p><b>VETERAN RYKKER OPP:</b> Remi Eriksen (t.v.) blir ny konsernsjef i DNV GL (tidligere kjent som Veritas). Her avbildet med styreleder Leif-Arne Langøy</p>

VETERAN RYKKER OPP: Remi Eriksen (t.v.) blir ny konsernsjef i DNV GL (tidligere kjent som Veritas). Her avbildet med styreleder Leif-Arne Langøy

DNV GL, tidligere kjent som Det Norske Veritas, har nå utpekt en ny konsernsjef.

Det er konserndirektør Remi Eriksen som tar over etter Henrik O. Madsen.

Remi Eriksen er i dag daglig leder (COO), og har vært nestkommanderende etter Madsen. De ansatte fikk beskjed på et allmøte på Høvik torsdag morgen.

Madsen går av etter mer enn 30 år i selskapet og ni år som konsernsjef.

Remi Eriksen har også jobbet i selskapet i mange år, blant annet som sjef for olje- og gassvirksomheten. Totalt har han vært i selskapet i mer enn 20 år, og har også ledet Asia-virksomheten blant annet.

 <p><b>TAKKER FOR SEG:</b> Konsernsjef Henrik Madsen i DNV GL, gir seg nå som sjef for det gigantiske verdensomspennende konsernet.</p>

TAKKER FOR SEG: Konsernsjef Henrik Madsen i DNV GL, gir seg nå som sjef for det gigantiske verdensomspennende konsernet.

Konsernet er kontrollert av Veritas-stiftelsen som ble opprettet i 1864, og selskapet er én av Norges desidert største bedrifter.

Ingeniør klatret til toppen

Dagens konsernsjef, danske Henrik O. Madsen, har vært sjef for DNV GL siden 2006, men har jobbet i konsernet i flere tiår.

Madsen er utdannet ingeniør fra Danmarks tekniske universitet, og startet med å jobbe på den tekniske siden av konsernet før han etter hvert gikk inn i mer administrative roller. Madsen har jobbet for DNV GL i mange land, blant annet i Japan rundt tusenårsskiftet.

Under Madsens tid har DNV GL vokst kraftig, hovedsakelig gjennom flere fusjoner. Selskapet har også økt satsingen på fornybar energi og klima de siste årene.

I starten av 2012 ble nederlandske Kema en del av DNV. Den siste store fusjonen skjedde i 2013, da Det Norske Veritas fusjonerte med det tyske klassifiseringskonsernet Germanischer Lloyd, og ble til det som i dag kalles DNV GL.

Konsernet omsetter i dag for nesten 20 milliarder kroner i året og har rundt 17.000 ansatte i mer enn 100 land over hele verden.

E24 kommer tilbake med mer om saken i løpet av dagen.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå