Drømmesommer førte til eksplosjon i issalget

Sol og varme har gitt utslag i salget av is. Både Hennig-Olsen Is og Diplom-Is har levert rekordhøye salgstall for mai og juni. 

Etter en rekordvarm maimåned og en juni preget av mye sol, har iskremprodusentene levert historisk gode salgstall. Hennig-Olsen Is solgte 9,84 millioner liter is denne i perioden. Dette er i overkant av 1,86 liter is per nordmann.

Målt mot samme periode i fjor, har Diplom-Is og Hennig-Olsen Is økt salgsvolumet sitt med henholdsvis 26 og 21 prosent.

Begge trekker frem at mai var bedre enn juni, og Diplom-Is mener at et par kalde uker i juni kan være årsaken til dette.

Anders Hennig-Olsen, Brand Manager i Hennig-Olsen Is, var glad i stemmen når han kunne opplyse om tallene.

– Mai og juni i år er de beste enkeltmånedene vi har hatt noensinne.

Favorittene

Ifølge begge selskapene, er det kroneisen som er Norges iskremfavoritt. Om man samler tallene både for 6-pakninger og is solgt separat, har selskapene til sammen solgt 28,44 millioner av varianten. Regner man dette per nordmann, finner man at det har blitt solgt i overkant av 5 kroneis per hode.

Rita Broch, administrerende direktør i Diplom-Is, trekker også frem andre salgsvinnere.

– Det ble solgt 1,3 millioner Royal Trippel småis i mai og juni. Sandwich kommer som en god nummer to, også med 1,3 millioner solgt i samme periode. Videre ned på listen finner vi Sandwich, også med svært gode salgstall.

Ta med hjem

Diplom is opplyser om det er vekst i «ta med hjem»-segmentet. Også her er kroneisen favoritt.

– Vi har opplevd en vekst på 48 prosent i salget av sekspakninger med kroneis. Det norske folk har båret med seg 2,2 millioner av varianten i perioden mai-juni. I antall porsjoner blir dette 13,2 millioner stykk, noe som utgjør i overkant av 80 prosent av Diplom-Is sitt totalsalg av kroneis. 

Jobber på spreng

Mens det store flertallet i Norge gjør seg klare for sommerferie, jobber iskremprodusentene for fullt. Hennig-Olsen trekker frem en liten «fun fact» for å illustrere hvor mye is som produseres.

-Produksjonen er på sitt maksimale. Hver dag har vi fraktet over 1 000 paller is fra fabrikken vår i Kristiansand.

Broch i Diplom-Is løfter frem medarbeidernes innsats i denne hektiske perioden.

– I skrivende stund går både produksjon og distribusjon 24–7. Vi produserer iskrem hele døgnet hver dag i uken for at folk skal få det de vil ha. Dette hadde ikke vært mulig uten innsatsen til våre flotte medarbeidere.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå