Finansavisen: USAs tidligere ambassade solgt til Ivar Tollefsen

Investor Ivar Tollefsen har kjøpt den tidligere ambassaden i Oslo sentrum, skriver Finansavisen.


<p>EIENDOMSINVESTOR: Ivar Tollefsen skal ha kjøpt USAs tidligere ambassade, ifølge Finansavisen.</p>

EIENDOMSINVESTOR: Ivar Tollefsen skal ha kjøpt USAs tidligere ambassade, ifølge Finansavisen.

Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at den har kilder på at det foreligger et bud og en budaksept, samt at det er skrevet kontrakt mellom partene.

Kjøperen er ifølge avisen altså investor Ivar Tollefsen.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært med på å legge inn bud, sier utviklingsdirektør Kai Sjøvold i Tollefsens selskap Fredensborg til Finansavisen.

– Jeg har ingen kommentar til om vi har kjøpt, fortsetter han.

Det er meglerselskapet CBRE som har oppdraget med å selge den tidligere ambassadebygningen i Oslo sentrum. Administrerende direktør John Olof Solberg vil foreløpig ikke kommentere saken, men sier han regner med at salget er endelig gjennomført før jul. Tidligere i høst uttalte Solberg at interessen for bygningen var enorm, og at antall bud var nesten tresifret.

Salgssummen er heller ikke bekreftet, men ifølge Finansavisen skal prislappen ligge på mellom 450 og 500 millioner kroner.

Bygningen i Henrik Ibsens gate like ved Slottet i Oslo har stått tom etter at den amerikanske ambassaden flyttet til Huseby, vest i Oslo, i vår. Den gamle ambassadebygningen har preget bybildet siden 1959 og er nå under fredning. Riksantikvaren har beskrevet bygningen som en av landets arkitektoniske perler.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå