Solcelle-selskap henter 60 millioner kroner

Obos og Akershus Energi går inn i Otovo med 60 millioner kroner. 


<p>Solcelle-selskapet Otovo henter inn 60 millioner kroner fra Akershus Energi og Obos. </p>

Solcelle-selskapet Otovo henter inn 60 millioner kroner fra Akershus Energi og Obos. 

Solcelle-leasing-selskapet Otovo, som hentet 22,5 millioner kroner i september i fjor, henter 60 nye millioner inn i kassen.

Dette skriver selskapet på sin egen blogg mandag kveld.

– Teamet er stolt og glad for å informere om at vi nettopp avsluttet en finansieringsrunde på 60 millioner kroner ledet av Akershus Energi og OBOS, som henholdsvis vil sitte med 12,5 og 7,5 prosent av aksjene.

Ifølge Otovos blogg var runden overtegnet.

– I tillegg til at eksisterende aksjonærer valgte vi å hente inn «styre-investorer» med sterk industriell posisjon som kan sørge for fremtidige partnerskapsmuligheter, skriver daglig leder Andreas Thorsheim på deres blogg.

Strategiske partnere

– Det er inspirerende at store aktører innen bygg og bolig er enig med oss i at dette er fremtiden. Når vi nå har Selvaag Bolig, Obos og Anders Opsahl Eiendom som aksjonærer tror vi at det blir flere nye hjem som kommer ferdig utstyrt med sin egen energiproduksjon, skriver Andreas Thorsheim til Shifter i en epost.

I forrige runde fikk de også med seg Agder Energi Venture, som da kjøpte 15 prosent av selskapet.

Han forteller at de rykende ferske pengene skal brukes til produktutvikling og markedsekspansjon

–Det går fort i solenergimarkedet, og vi ville ha kapital til å gi gass på produktutvikling og vekst, skriver Thorsheim.

Saken ble opprinnelig publisert på Shifter.no
Shifter er en nettavis for startups og innovasjon. Følg Shifter på Facebook og Twitter. Hør også podcast ved å søke på «Shifter» i iTunes eller den podcast-klienten du bruker.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå