Eiendommene tatt i arrest

Politiet har tatt beslag i alle eiendommene til Byggmester Harald Langemyhr. I alt fem eiendommer, med en totalverdi på mer enn 40 millioner kroner, har fått politiets stempel på seg.

Politiet har nå tatt beslag i luksusvillaene til Harald Langemyhr. Siden politiet ransaket boligene hans, har de jobbet på spreng med å ta beslag i verdiene byggemesteren sitter på. Onsdag bekreftet Statens kartverk overfor Aftenposten at politiet har tatt pant i de fem eiendommene. Pantet er begrenset til 17 607 202 kroner.

I tillegg har politiet tatt pant i en Audi A3.

Sprikende forklaringer

Harald Langemyhr ble onsdag varetektsfengslet i to uker, mens Politiet ønsket fire. Politiadvokat Svein Olav Kristiansen påpeker at flere av de siktede i saken har uttalt seg sprikende i avhørene med politiet.

Faren for at de siktede kommer til å være i kontakt med hverandre i nær fremtid, er også stor, mente Kristiansen.

Langemyhr selv nektet straffskyld og motsatte seg fengsling.

Tøft

- Harald Langemyhr har det tøft nå. Han skjønner at det er en alvorlig sak, men har problemer med å forstå grunnlaget for de alvorlige anklagene, sa Petar Sekulic, Langemyhrs forsvarer.

Verdien av eiendommene er trolig over 40 millioner kroner. Den største verdien er eiendommen i Karlsvikveien 19. Funkisvillaen har, ifølge VG, en verdi på 20 millioner kroner. Boligen er gjeldfri, og det er ikke tinglyst andre pant i eiendommen.

I tillegg har politiet tatt pant i ytterligere fire eiendommer. Ringshaugtunet 4 var eiendommen som i forrige uke ble solgt for 11 millioner kroner. Her er det imidlertid tinglyst et pant på 9,5 millioner kroner til DnB NOR.

Leier ut til ansatte

Denne eneboligen ble i salgsprospektet presentert som unik. Når den nye eieren overtar, kan vedkommende boltre seg på 440 kvadratmeter, kose seg med panoramautsikt til Oslofjorden og nyte solen på takterrassen.

Langemyhr selv kjøpte eiendommen for 675 000 kroner i 2005, og har siden bygget den svært så påkostede eneboligen på tomten.

Langemyhr eier i tillegg nabotomten, Ringshaugtunet 6, som er Harald Langemyhr og familiens nåværende bolig. Også denne har politiet sikret seg med tanke på eventuell fremtidig inndragning.

Den fjerde eiendommen politiet har sikret seg, har et pant på drøyt en million kroner knyttet til seg. Her bor flere av Harald Langemyhrs ansatte, og en av dem som er siktet i saken, har adresse til denne eiendommen.

Hytte med nytt pant

Når det gjelder Harald Langemyhrs hytte på Gaustablikk, ble det 19. mai i år ble det registrert et nytt pant i hytta.

Pantet er knyttet til DnB NOR, noe som kan tyde på at Harald Langemyhr nylig har fått et lån på inntil 5 millioner kroner. Politiets heftelse stiller bak dette i køen, og det allerede eksisterende pantet på 1 millioner kroner.

Hytta på Gaustablikk har tidligere vært i Arbeidstilsynets søkelys.

I tiden 2003 og 2004 ble arbeidet til byggmesteren stanset flere ganger i Tønsberg-området og på hytta på Gaustablikk.

Alle gangene var det snakk om mangelfull sikring av arbeid i høyden, på Gaustablikk var det også polske bygningsarbeidere uten oppholdstillatelse.

Les også:
Flere nyheter på E24.

På forsiden nå