Eiendomsmogul ga bort sønnens arv på 3,4 milliarder

Alex Shih må se langt etter farens formue på 3,4 milliarder kroner. Den har eiendomsmogulen gitt bort til veldedig formål.

30 år gamle Alex Shih tar snart over tømmene i Hongkongs største eiendomsmegler. I likhet med mange andre i den eiendomsgale byen, sparer han nå til å kjøpe sitt første hjem.

Han arver nemlig ikke farens eierandel i Centaline Group, som ifølge Bloomberg har en verdi på rundt 400 millioner dollar (3,4 milliarder kroner).

Den ble gitt bort til veldedige formål for over ti år siden.

– Jeg aksepterer det. Han fortalte oss om det da vi var svært unge, og vi hadde ikke noe valg. Han ville sagt at det er bedre å ikke leve et liv som er for komfortabelt med en gang. Du verdsetter det mer hvis du tar steg for steg, sier Shih til nyhetsbyrået.

Shih ble nestleder i Centaline-styret i år, og tar over som styreleder når hans 70 år gamle far Wing-Ching Shis går av med pensjon om kort tid.

30-åringen sier han får vanlig lønn, til tross for at Centaline håndterer flere millioner dollar i transaksjoner hver dag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå