Mercedes-Benz satser 100 milliarder kroner på elbiler

I løpet av få år kan over 50 ulike elbilvarianter ha Mercedes-Benz-logo.


<p><b>ELBIL-BOOMEN</b>: Bilgigantene har i den siste tiden investert store beløp for å tilby nye elbilmodeller. </p>

ELBIL-BOOMEN: Bilgigantene har i den siste tiden investert store beløp for å tilby nye elbilmodeller. 

Den tyske bilprodusenten Mercedes-Benz håper å kunne tilby 50 forskjellige elbil-varianter i 2022. Ti av disse skal være helt elektriske, skriver selskapet i en pressemelding.

På veien dit satser de nå 100 milliarder kroner.

Blant annet planlegger selskapet å bygge om seks fabrikker i tre forskjellige verdensdeler, og med det tilrettelegge for elbilproduksjon.

Satser på batteriene

Ti milliarder skal samtidig gå til utvikling av batteriproduksjonen, og i løpet av 2018 planlegger det Daimler-eide selskapet å ha sin andre batterifabrikk ferdigstilt i Kamenz. Selskapet produserer fra før elbilen Smart ved sin fabrikk i Hambach.

– Batteriene er nøkkelkomponenten i våre elbiler og derfor legger vi stor vekt på å bygge dem i våre egne fabrikker, sier bilmerkets direktør for personbilproduksjon, Markus Schäfer.

Utviklingen av bedre batterier har gjort bilselskapene i stand til å tilby stadig bedre modeller. De nye modellene har lengre rekkevidde, kraftigere motorer og bedre teknologi. 

E24 har tidligere omtalt fjoråret som året der bilgigantene kjørte storsatsning på elbil, der blant annet Volkswagens toppsjef uttalte at «de skulle finne opp bilen på nytt». 

Nå er også Mercedes-Benz med i racet. 

– Vi er klare til å elektrifisere fremtiden, sier Schäfer. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå