- Snillismen er definitivt over

To år etter etableringen sliter Gründernes Hus nok en gang med å betale regningene. Ifølge 34 inkassokrav skylder selskapet 1,6 millioner kroner - og skal betjene en husleie på 2,6 millioner.

<p><b>TAR GREP:</b> Daglig leder Odd Moe i Gründernes Hus kaster ut de dårlige betalerne fra Oscarsgate 27.<br/></p>

TAR GREP: Daglig leder Odd Moe i Gründernes Hus kaster ut de dårlige betalerne fra Oscarsgate 27.

Daglig leder og eier av Gründernes Hus, Odd Moe, avviser overfor E24 at de står på konkursens rand.

- Det vi har slitt med er tredjeetasjen, hvor vi har hatt en god del dårlige betalere. Vi har kastet ut tre bedrifter med påfølgende konkursvarsel, sier Moe.

I fjor høst dukket selskapet opp i berammingslistene til Oslo byfogdembete, begjært konkurs for et krav på rundt 100.000 kroner. Da fortalte Moe at konkursbegjæringen kom på grunn av en glipp, men at dette var ordnet opp i.

Nå viser en kredittsjekk av selskapet at de står med 34 inkassokrav på over 1,6 millioner kroner. Kravene strekker seg fra noen hundrelapper til 385.000 kroner.

Kredittratingsselskapet Soliditet fraråder å gi selskapet kreditt og oppgir selskapet som insolvent.

- En viss bedring å spore

Moe mener de dårlige betalerne i tredjeetasje får ta skylden for de utbetalte kravene. Han presiserer at det ikke er de små gründerbedriftene som sliter med å gjøre opp for seg. Det er de større bedriftene som ikke betaler regningene sine.

- Hadde vi ikke hadde de dårlige betalerne ville vi gått med dundrende overskudd, hevder han.

Gründernes Hus har foreløpig ikke levert tall for 2013. Regnskapstallene for 2012 viser en omsetning på i overkant av én million kroner, og et underskudd på 1,4 millioner kroner. 

E24 BEDRIFT:Sjekk nøkkeltallene til Gründernes Hus her

- Det er en viss bedring å spore sier Moe om 2013-tallene, og utdyper:

- Trenden er dårlige betalere. Vi måtte avskrive en god del krav. Fremover nå blir det mer profesjonell eiendomsdrift. Hele tredjeetasjen skal reorganiseres, og vi skal få inn et investormiljø der, og vi setter opp et eget managementselskap. Den strukturen skal stå klar innen første september, sier Moe.

Vil ikke flytte

Da Gründernes Hus åpnet dørene høsten 2012 var både Norwegian-sjef Bjørn Kjos og daværende næringsminister Trond Giske med på snorklippingen. Selskapet fikk også én millioner kroner fra Innovasjon Norge, i tillegg til 650.000 kroner fra ulike investorer for å sikre oppstarten.

Selskapet holder til i Oscarsgate 27 ved Slottsparken i Oslo, en av de mer eksklusive adressene i hovedstaden. Huset rommer i alt fire etasjer hvor gründere og rådgivningsbedrifter kan leie kontorplasser til forskjellige størrelser og priser.

Da avtalen ble signert i 2012 forpliktet selskapet å leie huset i seks år, til en årlig husleie av 2,6 millioner kroner.

Moe sier det ikke er aktuelt å flytte til et sted med en rimeligere husleie.

- Lokalene egner seg ypperlig til det formålet det har. Vi har en veldig bra dialog med huseier omkring det som skal skje videre.

- Vi har vært for snille, og burde vært tøffere fra dag én. Det har vært et behov for opprydning her. Snillismen til Odd Moe er definitivt over, sier gründerlederen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå