Statoils navnebytte vil koste inntil 250 millioner

Statoils konsernsjef Eldar Sætre medgir at kostnadene for navnebyttet fortsatt ikke er helt sikre.


<p><b>KOSTER</b>: Statoils bytte av navn til Equinor vil koste en kvart milliard.</p>

KOSTER: Statoils bytte av navn til Equinor vil koste en kvart milliard.

Statoils navnebytte vil koste selskapet mellom 230 og 250 millioner kroner, sier selskapets toppleder.

– Vi vil gjøre det vi kan for å holde kostnadene så lave som mulig, og det vil skje over noe tid. Alt vil ikke skje i år, sier Sætre - og legger til at kostnadene ikke er helt sikre.

Statoils konsernsjef Eldar Sætre sier på en pressekonferanse at selskapet i lengre tid har jobbet med navneendringen.

– Vi startet for alvor diskusjonene om et navneskifte i konsernledelsen i fjor høst. I slutten av januar informerte vi departementet om prosessen, og jeg er glad for at regjeringen har gitt sin støtte til styrets enstemmige forslag, sier Sætre i selskapets lokaler på Fornebu.

 <p><b>BYTTER</b>: Statoils nye navn og logo.</p>

BYTTER: Statoils nye navn og logo.

Navneendringen betyr at selskapets logoer på alt fra nettsider til dørskilt på plattformene skal endres. Det er en omfattende jobb som vil koste selskapet betydelige midler.

– Det tar tid å bli vant til et nytt navn, og jeg forventer ikke at Equinor skal være kjærlighet ved første blikk hos alle. Navnet vil virke fremmed i starten, men mitt beste råd er å gi det litt tid og la det modne. Det har alle vi som har jobbet med dette gjort, og vi har alle blitt veldig glad i dette navnet. Jeg håper alle som jobber i og med selskapet vil gjøre det samme, sier Sætre.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå