Facebook begynner med dating – Tinder raser på børs

Morselskapet Match Group er ned 20 prosent i dagens handel på Wall Street etter Facebook annonserte at de skal utvikle sin egen datingtjeneste i dag. 

Mark Zuckerberg sier at Facebook skal lansere sin egen datingløsning. Under F8-konferansen melder Facebook-sjefen at de vil ta opp konkurransen med Tinder og andre aktører, ifølge CNBC

– Tjenesten skal lages for å skape ekte, langvarige relasjoner – ikke bare for tilfeldig sex, sier Zuckerberg.

Algoritmer skal koble Facebook-brukere som ikke er venner fra før. Brukerne skal også kunne lage seg en egen datingprofil, som deres vanlige Facebook-venner ikke kan se.

Selskapet bak Tinder, OK Cupid og Match.com, Match Group, faller hele 20 prosent etter nyheten.

– Vil fortsette å bygge

Den årlige konferansen i regi av Facebook selv anses som en god arena for å annonsere nye tjenester eller produkter. De siste månedene har Facebook vært i hardt vær etter at  datalekkasjen fra Cambridge Analytica ble kjent, med påfølgende store diskusjoner om behandling av sensitive data og personvern. 

Den nye datingtjenesten inneholder koblinger til større arrangementer og grupper, slik at brukere med datingprofiler kan komme i kontakt med folk via felles interesser eller nylige besøkte arrangementer. 

Zuckerberg uttalte i innlegget sitt at selskapet vil «fortsette å bygge, til og med mens vi fokuserer på å holde folk trygge». 

– Det speiler hvordan folk faktisk dater, som vanligvis skjer på arrangementer eller arenaer de er koblet til, sa produktsjef Chris Cox på konferansen. 

Omsatte for 378 millioner dollar

Match Group har mer enn 7 millioner brukere fordelt på tjenestene sine, hvorav 3 millioner av disse er brukere av datingappen Tinder. 

I fjerde kvartal 2017 omsatte de for 378 millioner dollar, tilsvarende rett i overkant av 3 milliarder norske kroner. 

En snau time før Wall Street-stenging tirsdag er aksjen ned 22,37 prosent, til 36,51 dollar per aksje. 
Selskapet er ikke det eneste som har fått et slag i trynet når teknologikjemper entrer markedet deres. Et godt eksempel er Amazons inntreden i en rekke industrier som shipping, dagligvarer og helseprodukter, som har gitt kraftig hodepine til en rekke konkurrenter. 

Aksjen til selskapet InterActive Corp, som nylig ble skilt ut fra Match Group, har også falt mer enn 12 prosent på børsen. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå