Kosmetikkgigant konkurs i Norge

Høsten 2015 åpnet den første butikken i Bogstadveien for å ta opp kampen mot de etablerte parfymeriene i Norge. Nå har selskapet meldt oppbud.


<p><b>MELDER OPPBUD:</b> Douglas er et av verdens største innen kosmetikk, og ønsket å satse stort i Norge. Bildet er kun et illustrasjonsbilde, tatt i en annen sammenheng.</p>

MELDER OPPBUD: Douglas er et av verdens største innen kosmetikk, og ønsket å satse stort i Norge. Bildet er kun et illustrasjonsbilde, tatt i en annen sammenheng.

Douglas Nordic er begjært oppbud i Oslo tingrett, skriver Finansavisen.

Den er en del av kosmetikkgiganten Douglas, som er en av Europas største i sin bransje, med mer enn 2.400 butikker i 19 land.

For tre år siden åpnet selskapet sin første butikk i Oslo, samt en nettbutikk. Selskapet skulle utfordre de allerede etablerte kjedene og ekspandere videre til Sverige og Danmark.

E24 omtalte selskapets inntreden i markedet i 2014. Den gang fortalte selskapet om store planer for virksomheten, deriblant trådløse kasser koblet opp mot Apples mobiltelefoner. Butikken i Bogstadveien, en kjent og mye besøkt handlegate i Oslo, skulle bli en pilotbutikk for Douglas-kjeden. 

Selskapet hadde i 2015 planer om ekspansjon til Sverige og Danmark. 

– Butikken holder åpent inntil videre, men den beslutningen kan endre seg alt ettersom hvordan vi vurderer saken, sier bostyrer Ellen Schult Ulriksen i Haavind til Finansavisen.

Etableringen viste seg derimot å bli kostbar, og ifølge Finansavisen hadde selskapet et samlet underskudd på over 46 millioner kroner før skatt i perioden 2014 til 2016. Det har ikke blitt levert noe regnskap fra 2017. 

Det er nå 28 ansatte i selskapet som nå er rammet, opplyser selskapet. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå