Flere kjøper misligholdsforsikring i Norske Skog

Det er solgt misligholdsforsikring for i alt 35 milliarder kroner i Norske Skog. Selskapet har frist til fredag for å komme til enighet med kreditorene.


<p><b>FOLK VIL FORSIKRE SEG</b>: Det er solgt misligholdsforsikring for i alt 35 milliarder kroner i Norske Skog. Her fra anlegget i Halden.</p>

FOLK VIL FORSIKRE SEG: Det er solgt misligholdsforsikring for i alt 35 milliarder kroner i Norske Skog. Her fra anlegget i Halden.

Mens Norske Skog forsøker å finne en bedre finansieringsløsning, har mange långivere, men trolig også spekulative investorer, satset penger på at selskapet skal gå under, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge datatjenesten DTCC er det solgt såkalte CDSer, kredittsikringsinstrumenter, for svimlende 4,4 milliarder dollar, tilsvarende 35 milliarder kroner i Norske Skog.

Disse instrumentene er en forsikring mot kredittap, som flytter kredittrisikoen fra en investor til en annen.

Avisen understreker at dette er bruttotall, og omfatter alle de utestående 2.528 kontraktene. Justerer man for at en aktør, for eksempel en bank, står som utsteder av noen kontrakter og kjøper av andre, er nettotallet på 211 millioner dollar, eller rundt 1,7 milliarder kroner, ifølge avisen.

Hvem som har kjøpt eller solgt CDS-ene er hemmelig.

Norske Skog har lenge slitt i et fallende avispapirmarked og har dessuten stor gjeld etter mange oppkjøp. I mai hadde selskapet en rentebærende gjeld på 6,4 milliarder kroner.

Fredag er satt som siste frist for å komme til enighet med kreditorene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå