Forsvaret har solgt forsvarsbygg for 3,9 milliarder

På 15 år har Forsvaret solgt unna 2,9 millioner kvadratmeter bygningsmasse. Mye av dette har Forsvaret bruk for i dag, mener Offisersforbundet.


<p><b>NYE EIERE:</b> Bodø hovedflystasjon er blant det som trolig blir gjort klart for nye eiere.</p>

NYE EIERE: Bodø hovedflystasjon er blant det som trolig blir gjort klart for nye eiere.

– Salget har tilført forsvarsbudsjettet 3,9 milliarder kroner de siste 15 årene, bekrefter seksjonssjef for avhending i Forsvarsbygg, Trond Eliassen overfor Klassekampen.

Forsvarets avhendingsselskap, Skifte eiendom, tar seg av bygningsmassene som ledelsen i Forsvaret har definert som unødvendige. Blant det som nå trolig blir gjort klart for nye eiere, er Bodø hovedflystasjon, Andøya flybase og Åsegarden leir i Harstad, samt de militære anleggene på Mågerø, Kjevik og Kjeller.

Torbjørn Bongo, leder i Norsk Offisersforbund mener Forsvaret selv behøver mange av byggene de selger.

– Noen av salgene er riktige, andre fullstendig feil. Å kvitte seg med Olavsvern var en tabbe, sier Bongo.

Han beklager også at boliger over hele landet selges. Hvert år kvitter Forsvaret seg med 100 boliger.

– Vi har et beordringssystem der offiserer må flytte på seg. Å få tilgang på bolig er vesentlig, ellers blir det langpendling, som Forsvaret betaler, sier han.

I disse dager leter Hæren etter lokaler hvor US Marines kan være innlosjert under trening i Troms. Soldatene skal bo på Setermoen, og der har Forsvaret i løpet av kort tid kvittet seg med 80.000 kvadratmeter bygningsmasse.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå