Fralurt drømme-TVen

Sindre Fjær (26) gikk sammen med 42 andre entusiaster og bestilte drømme-TV-en fra en nettbutikk. Nå er pengene borte, firmaet slått konkurs og to ansatte mistenkt for svindel.

Det skulle bli sommeren da drømme-TV-en kom på plass. I stedet er det blitt det reneste marerittet for 43 TV-kjøpere over hele landet. Hver og en av dem kan nå ha tapt over 20.000 kroner.

- Utrolig kjedelig, og jeg håper eierne finner en måte å kompensere oss på. Det er ikke riktig at vi som privatkunder blir skadelidende på grunn av utro tjenere som de har ansatt, mener Fjær.

Kjøperne er aktive brukere av AVforum, som er et nettsted drevet av og for entusiaster med interesse for lyd og bilde. Her arrangeres såkalte PowerBuy (se faktaramme), der brukerne går sammen for å sikre seg drømmeprodukter for en rimeligere penge. På forumet diskuteres det nå heftig hva som skal bli det videre skrittet.

- Det siste vi vil, er at AVforum skal bli skadelidende, sier Fjær.

Totalt overførte de 43 medlemmen 20 000 kroner hver til AVforums konto. I midten av juni ble pengene - fratukket et gebyr til AVforum - deretter ført videre over til nettbutikken Master-IT, som skulle levere TV-ene. Men varene dukket aldri opp, og før helgen måtte tidligere daglig leder Bård Nikolai Hjelmen innrømme at det vil de heller ikke gjøre. Pengene er borte, og TV-ene ble aldri bestilt slik de skulle.

- Vi er utsatt for grov økonomisk utroskap av to tidligere ansatte, noe vi har solid dokumentasjon for, sier Hjelmen.

Selskapet er nå slått konkurs, og et bostyre ble opprettet i går. Hjelmen kan ikke si hvor omfattende den påståtte svindelen er.

- Vi har ikke funnet noen måte å kompensere disse TV-kjøperne på, er det eneste han kan si.

MasterIT eies av Masterminds Holding i Oslo, men heller ikke styreleder i holdingselskapet, Yngve Kirkeby, kan love kompensasjon til TV-kjøperne.

- Vi kan ikke forfordele enkelte kreditorer, og vi har ikke mulighet til å dekke hele tapet i Master-IT, sier han.

Den svindelmistenkte hovedmannen nekter for at han er involvert i saken.

- Jeg innrømmmer at jeg har gjort feil, men disse pengene har jeg aldri hatt noe å gjøre med, sier han, og hevder at Master-IT har brukt TV-pengene til å gjøre opp for andre ubetalte fakturaer. Hjelmen bekrefter for så vidt dette, men sier at pengene aldri skulle ha vært på den aktuelle kontoen, og at de bevisst er plassert her for å skjule underslag.

Bobestyrer, advokat Viggo Scherger, har ennå ikke oversikt over boet. Det vil bli igangsatt etterforskning for å avdekke mulige straffbare forhold.

- Det kan bli aktuelt å opprette en borevisor, noe som er uvanlig i saker som denne, sier han.


Til forsiden

På forsiden nå