Fredriksen frykter han er lurt av Langemyhr

Mangemilliardær John Fredriksen frykter han er blitt lurt av byggmester Harald Langemyhr.

Skipsreder John Fredriksen vil nå gjøre egne undersøkelser for å sjekke om hans familie kan ha blitt lurt av den omstridte byggmesteren Harald Langemyhr.

Fredriksen-familien brukte den nå etterlyste byggmesteren til omfattende arbeid på familiens landsted på Nøtterøy. De kjøpte ferieparadiset for 17 millioner kroner i år 2000, men har siden brukt flere millioner kroner på å ruste det opp.

Det var i forbindelse med denne omfattende utbedringen at Langemyhr ble engasjert som familiens byggmester.

Vil til bunns

Ifølge Fredriksens høyre hånd Tor Olav Trøim frykter nå rederen at familien ble lurt.

- Han er opptatt av å finne ut av dette, sier Trøim til Aftenposten, og bekrefter at skipsrederen kjenner til den omstridte byggmesteren og søkelyset som har vært på hans virksomhet i det siste.

- Saken er ikke ukjent for ham, sier Trøim.

Arbeidet på eiendommen foregikk i en årrekke. Langemyhrs engasjement fremgår av søknadsdokumenter som er sendt inn til Tønsberg kommune, og byggmesteren figurerte også i Tønsbergs Blad i forbindelse med flytting av gammel taksten fra Haugar kunstmuseum til gjenbruk på Fredriksens eiendom i 2003.

Enorm strandlinje

Eiendommen Movik Østre i Vrengensundet er på nesten 19 dekar, og har ifølge VG rundt 200 meter strandlinje. Den ligger vis-à-vis Mågerø på Tjøme.

I likhet med de fleste av familiens eiendommer i Norge, var det John Fredriksens nå avdøde kone Inger Astrup Fredriksen som eide landstedet. Hun hadde en nær tilknytning til strandperlen, og bidro selv til den arkitektoniske utformingen av hovedhuset på eiendommen.

Langemyhrs advokat John Gulbrandsen sier til Aftenposten at han ikke vet noe om jobben byggmesteren gjorde for John Fredriksen.

Advokaten forstår

- Men jeg forstår jo at alle som har fått utført arbeider av ham nå vil sjekke gjennom sine kontrakter etter at Oslo kommune gikk ut og anmeldte ham, sier Gulbrandsen.

- Men før noen har funnet noe, er det umulig for oss å gi noen kommentarer til det.

Les flere nyheter på E24.

På forsiden nå