Tidenes mest lønnsomme kvartal for Funcom

Det er særlig inntjeningen fra spillet Conan Exiles som gjorde at inntektene nærmest femdoblet seg


<p>VOKSER: Spillselskapet Funcom gjør et stort hopp fra fjoråret. </p>

VOKSER: Spillselskapet Funcom gjør et stort hopp fra fjoråret. 

Spillselskapet takker godt salg av spillet Conan Exiles for driftsresultatet som endte på 8,2 millioner dollar, tilsvarende 68 millioner norske kroner. Det er det beste noensinne, ifølge Funcom. 

I andre kvartal 2017 endte driftsresultatet (EBITDA) på 917.000 dollar, eller 7,6 millioner kroner. 

Inntektene endte på 15,2 millioner dollar, noe som er et solid hopp fra andre kvartal i fjor som endte på 3,0 millioner dollar.

Etter skatt kom resultatet inn på 4,2 millioner dollar, opp fra fjorårets 199.000 dollar.

Lys fremtid

Conan Exiles, som ble lansert i mai i år, er det mest solgte spillet selskapet har laget noen gang. Funcom sier inntektene fra spillet vil fortsette å sette preg på inntjeningen fremover.

Med 18,3 millioner dollar i banken og lite gjeld, ser Funcom lyst på fremtiden med flere spill-lanseringer planlagt fremover.

– De nordiske selskapene er flinke til å lage konsumentprodukter, og Funcom har lang historikk – det er ikke noe oppstartsselskap. Om de fortsetter med denne strategien, kan de definitivt bli blant de største spillutviklerne i Europa, sa forvalter Carl Armfelt i Swedbank Robur til E24 i mai.

Swedbank Robur-fondene kom inn på eiersiden i Funcom i desember 2017 og hadde i mai en eierandel på ni prosent. 

– Det jeg var mest urolig for før lanseringen, er at andre selskaper som har hatt en lang beta-periode har hatt vanskelig med å få inn spillere og skape økt interesse ved lansering. Men her lykkes man med å skape et oppsving, sa Armfelt.

Til tross for et solid kvartal, sier spillselskapet at inntekter og lønnsomhet vil variere fra kvartal til kvartal, avhengig av om selskapet har lansert suksessfulle spill.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå