Går til pizzakrig

På tre år har Pizzabakeren vokst seg store på pizza. Neste år kan de passere Peppes og Dolly.

Nordmenn ser ut til å være umettelige på restaurant- og takeaway-pizza.

I 2003 så den første Pizzabakeren dagens lys. I 2005 omsatte den franchisebaserte restaurantkjeden for 101,5 millioner kroner, fordelt på 35 utsalgssteder, skriver Finansavisen.

Flere nyheter på E24

Den første restauranten startet opp på Klepp i Rogaland. Nå skal konseptet spres over hele landet.

Utfordrer

I år har Pizzabakeren vokst ytterligere, og kan skilte med hele 52 restauranter. Konkurrentene Peppes Pizza og Dolly Dimples har henholdsvis 81 og 84 restauranter.

Men Pizzabakeren vil utfordre de etablerte kjedene for alvor, og tar sikte på å nå 140 utsalgssteder innen 2010.

- Enkelt, men profesjonelt

- De første 50 har gått veldig fort, mye takket være vår intensjon om å gjøre det enkelt, men profesjonelt, sier styreleder Jan Henrik Jelsa i Pizzabakeren Invest til Finansavisen.

Pizzabakeren Invest AS eies delvis av Goggen AS, hvor nevnte styreleder sammen med Hans Georg Jelsa sitter på 50 prosent. William Gulliksen og Arild Ask Bringeland besitter de resterende 50, med 25 prosent eierandel hver.

Flere nyheter på E24

På forsiden nå