Google planlegger nytt megakontor i London

For første gang skal Google bygge sitt eget kontor utenfor USA. Valget falt på London.



<p><b>NYTT HOVEDKONTOR:</b> Slik vil det nye London-basserte hovedkontoret til Google se ut fra andre siden av King's Cross jernbanestasjon.</p>

NYTT HOVEDKONTOR: Slik vil det nye London-basserte hovedkontoret til Google se ut fra andre siden av King's Cross jernbanestasjon.

I finanssektoren har en rekke bedrifter laget kriseplaner for å komme seg ut av Storbritannia før de bryter med EU, det gir Google tilsynelatende en god blanke i.

Like før helgen sendte Google inn sin søknad for sitt nye hovedkontor i London til Camden Council.

Byggestart er planlagt i 2018.

Kontoret skal bygges ved King's Cross, like rundt hjørnet fra dagens kontor, skriver The Guardian.

I tillegg til de to kontorene, planlegger Google ta i bruk en tredje bygning like ved, for å skape et campusområde med plass til 7.000 Google-ansatte.

Den 11 etasjer høye bygningen vil strekke seg parallelt til plattformene på jernbanestasjonen King's Cross.

– Vi er glade for å kunne bringe våre Googleansatte i London sammen på et campus, med en spesialutviklet bygning vi har utviklet fra grunnen.

– Våre kontorer og fasiliteter spiller en viktig rolle i å forme Google-kulturen, noe som er en av grunnene til at vi er kjent for å være blant de beste stedene å jobbe i bransjen, sier Joe Borrett leder for eiendom i Google i en kunngjøring.

 <p><b>CAMPUS:</b> 7.000 Google-ansatte skal ha arbeidssted ved bygningene som skal utgjøre Googles nye senter i London.</p>

CAMPUS: 7.000 Google-ansatte skal ha arbeidssted ved bygningene som skal utgjøre Googles nye senter i London.

Grønn lunge

Bygget vil inneholde et vell av finesser:

Det blir fire spisesteder i bygget, hvor av hovedkafeen vil bli over tre etasjer og inneha en promenade med utsikt over togstasjonen.

På taket vil det bygges en 200 meter lang tursti.

I tillegg vil bygget få treningsrom, massasjerom, svømmebasseng og innendørs idrettsbane.

  <p><b>STORT AREAL:</b> I det markerte området skal Google sitt nye London hovedkontor ligge, midt mellom de to togstasjonene på King's Cross.</p>

STORT AREAL: I det markerte området skal Google sitt nye London hovedkontor ligge, midt mellom de to togstasjonene på King's Cross.

 <p><b>INNENDØRS</b>: Parti fra inne i hovedbygget.</p>

INNENDØRS: Parti fra inne i hovedbygget.

Selv om bygget ligger midt i London sentrum skal det også få hager.

Ikke mindre enn tre hager skal beplantes fordelt over flere etasjer. I enkelte av hagene skal det plantes felter med jordbær, stikkelsbær og salvie blant annet.

Bygningen er designet av designkontoret Heatherwick. Grunnleggeren selv Thomas Heatherwick sier i en uttalelse at området er fascinerende, og at han ikke kan unngå å elske kombinasjonen av massive jernbanestasjoner, veier, kanaler og annen infrastruktur.

– På grunn av disse omgivelsene har vi behandlet denne bygningen som en del av infrastrukturen, laget med utskiftelige elementer som sikrer at bygningen og arbeidsområdet holder seg fleksibel i årene som kommer, sier Heatherwick i uttalelsen.

  <p><b>LUFTIG:</b> Det skal satses på store åpne områder i bygget</p>

LUFTIG: Det skal satses på store åpne områder i bygget

Fire parkeringsplasser

Det er liten tvil om at Google er miljøbevisste når de nå bygger nytt hovedkontor i den britiske hovedstaden. Selskapets parkeringsplass for de 7.000 ansatte, ville nok fått enhver miljøaktivist til å juble.

Bare fire biler vil til enhver tid kunne stå parkert i byggets parkeringsområdet. Til gjengjeld er det planlagt hele 686 plasser til sykler.

Solcellepaneler på taket skal gi en samlet årlig produksjon på nesten 20 megawattimer (MWh).

Opprinnelig var planene å lage et luksuskontor, med en komplett løpebane på taket og klatrevegg.

Arkitektkontoret AHMMs planer ble estimert til en milliard pund, om lag 10,8 milliarder kroner, men planene ble i 2015 funnet for kjedelige, og Heatherwick fikk oppdraget.

Så langt har ikke Google ønsket kommentere prislappen for det nye bygget.

  <p><b>PÅ TAKET</b>: Taket på det nye bygget blir en grønn oase, blant annet inneholdende en tursti på 200 meter.</p>

PÅ TAKET: Taket på det nye bygget blir en grønn oase, blant annet inneholdende en tursti på 200 meter.

 <p><b>BAKKENIVÅ:</b> Slik ser arkitektene for seg eksteriøret.</p>

BAKKENIVÅ: Slik ser arkitektene for seg eksteriøret.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå