H&M stenger butikker i Sør-Afrika etter vandalisme

Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz stenger inntil videre sine butikker i Sør-Afrika, etter vandalisme i protest mot en annonse.


<p><b>VANDALISERT BUTIKK:</b>  H&amp;M butikken i et kjøpesenter i Sandton City i Johannnesburg shows ble stengt etter at butikken ble vandalisert i protest mot annonse.</p>

VANDALISERT BUTIKK:  H&M butikken i et kjøpesenter i Sandton City i Johannnesburg shows ble stengt etter at butikken ble vandalisert i protest mot annonse.

Den omstridte annonsen viser en svart gutt iført en grønn hettegenser med teksten «Coolest monkey i the jungle» og har ført til anklager om skjult rasisme.

Den svenske kleskjeden har trukket annonsen, som også har høstet kritikk i USA og Europa.

Flere Hennes & Mauritz-butikker i Sør-Afrika er vandalisert de siste dagene, ifølge SVT som resultat av en organisert kampanje som det venstreradikale partiet Economic Freedom Fighters har satt i verk.

Lørdag opplyste kleskjeden at de inntil videre stenger sine butikker i Sør-Afrika, av hensyn til de ansattes og kundenes sikkerhet.

– De ansattes og kundenes sikkerhet er det aller viktigste for oss, og vi har stengt samtlige av våre butikker i Sør-Afrika på grunn av de pågående protestene, skriver H & M i en pressemelding.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå