Stordalen kjøpte aksjer for 16 millioner i H&M

Hotelleier Petter Stordalen har fortsatt klokkertro på den svenske klesgiganten.


<p><b>INN OG UT AV H&amp;M:</b> Nordic Choice Hotels-eier Petter Stordalen er aktiv på Stockholms-børsen gjennom investeringsselskapet Strawberry.</p>

INN OG UT AV H&M: Nordic Choice Hotels-eier Petter Stordalen er aktiv på Stockholms-børsen gjennom investeringsselskapet Strawberry.

– H&M er et av verdens beste selskaper, sa hotellinvestor Petter Stordalen til Dagens Industri i oktober.

Da ble H&M-aksjen handlet for 217 svenske kroner på Stockholm-børsen. Fredag var aksjene bare verd 138,5 kroner per stykk. Dykket startet etter rapporten for tredje kvartal, som viste at klesgiganten hadde sluttet å vokse, samtidig som nettsatsingen ikke begeistrer markedet.

Mens en rekke investorer har snudd ryggen til H&M, har Stordalen fortsatt tro på selskapet. Nylig kjøpte han aksjer i selskapet for 17 millioner svenske kroner, tilsvarende 16,3 millioner norske kroner, gjennom investeringsselskapet Strawberry, skriver Dagens Industri (krever innlogging).

– Jeg har fulgt H&M siden 1987 og har alltid vært imponert av hvordan de har ekspandert internasjonalt, deres logistikkløsninger og alt de gjør. Men det finnes alltid ting som ikke er bra, og jeg er vant til å gå inn og ut av selskap og se hvordan kursen endres, sier han. 

Det er ikke kjent hvor stor aksjebeholdning Stordalen har i H&M. Ifølge aksjonærlisten i H&M, gjort tilgjengelig gjennom tjenesten Holdings, kjøpte den norske hotellkongen 125.000 aksjer i selskapet i tredje kvartal i 2017. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå