Halliburton kutter 5.000 nye ansatte

Ifølge CNN kutter det amerikanske oljeserviceselskapet rundt åtte prosent av arbeidsstyrken.


<p><b>TAR GREP:</b> Oljebremsen gjør at Halliburton må kutte i ansatte.</p>

TAR GREP: Oljebremsen gjør at Halliburton må kutte i ansatte.

CNN varsler torsdag kveld at det amerikanske oljeselskapet Halliburton kutter rundt 5.000 stillinger på verdensbasis, det utgjør rundt åtte prosent av arbeidsstyrken.

- Vi møter en vanskelig virkelighet der reduksjoner er nødvendig for å fortsette arbeidet i det utfordrende arbeidsmarkedet, skriver Halliburton i en uttalelse omtalt av CNN Money.

Inkludert de nyannonserte kuttene har Halliburton totalt kuttet mellom 26.000 og 27.000 jobber siden 2014.

Oljenedturen har ført til at Halliburtons fortjeneste stuper. Aksjekursen har tapt mer enn halvparten av sin verdi siden midten av 2014, da oljeprisen toppet seg.

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton Norge, sier til E24 at dette kuttet er nytt for han, men at han ikke tror dette vil få noen store konsekvenser her:

– Jeg tror ikke dette vil få direkte konsekvenser her i Norge. Vi har hatt nedbemanning på agendaen i lang tid, og det at det nå kommer beskjed om ytterligere 5.000 kutt i Houston trenger ikke få noen stor betydning her.

Har kuttet i Norge

I 2014 tok Halliburton i Norge grep for å møte magrere tider.
Da ble totalt 46 ansatte ved selskapets virksomhet i Tananger utenfor Stavanger rammet av kuttene. Det innebar at halvparten mistet jobben.

Årsaken til kuttene den gang var en betydelig nedgang i bore- og brønnaktiviteter de siste månedene, samt at riggkontrakter og planlagte prosjekter ble suspendert.

«Resten av 2014 og veien inn i 2015 vil by på utfordrende tider for Halliburton Norge, og industrien som helhet», skrev ledelsen til Stavanger Aftenblad i forbindelse med kuttene i 2014.

Kjempetap

Oljeserviceselskapet endte fjerde kvartal av 2015 med et kjempetap.

For perioden frem til 31. desember rapporterte Halliburton om et tap på 28 millioner dollar, eller tre cent per aksje. De totale driftsintektene for fjerde kvartal falt med 42 prosent til 5,08 milliarder.

Tapet skyldes blant annet nedskrivninger og kosnader i forbindelse med nedgangen i oljesektoren og dramatisk lavere inntekter fra sin nordamerikanske virksomhet.

- Markedet et utfordrende, men vår strategi forblir den samme. Vi ser gjennom denne sykelen for å sikre at vi er posisjonert for å aksellerere veksten når industrien opplever bedring, og vi navigerer nedgangen ved å trekke på ledelsens omfattende erfaring fra tidligere nedgangsperioder, uttalte Halliburton-sjef Jeff Miller i forbindelse med framleggelsen av kvartalsrapporten for 2015, ifølge Marketwatch.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå