Har tapt en kvart milliard på is de siste årene

Diplom-Is har tapt 250 millioner kroner på å selge is siden 2006.

Det Tine-eide selskapet Diplom-Is har tapt 254 millioner kroner på salg av is siden 2006. Til tross for at det ikke har vært noen god sommer for iskremprodusentene forventer Tine positive tall i inneværende år.

Styreleder i Diplom-Is og konserndirektør i Tine, Elisabeth Morthen, sier det ikke er noen naturlov at Tine skal eie iskremproduksjon i Norge selv om den går med tap.

- Lite av virksomheten til Tine har evighetens perspektiv, sier Morthen til Nationen.

Avisen skriver at tålmodigheten med det Tine-eide konsernet nå er betydelig mindre enn tidligere. Diplom-Is har solgt ut virksomheten i Sverige og Danmark. Det er også gjort en rekke kutt i distribusjonslagre.

Konsernstatus for fjoråret ble 21 millioner kroner i tap, men norgesaktiviteten gikk med et lite pluss. I år går Diplom-Is nye runder for å kutte kostnader. Mellom 25 og 30 millioner kroner skal kuttes, blant annet ved å legge ned avdelingene i Lillesand og Hamar.

- Vi håper å levere et resultat på budsjett. Men vi må ta det på kostnadssiden, vi får liten drahjelp av været og sommeren, sier direktør i Diplom-Is, Bjørn Moldskred. (©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå