Hardanger Bestikk flytter produksjonen utenlands

Etter 60 år som bestikkprodusent i Kinsarvik i Hordaland, flytter Hardanger Bestikk produksjonen til utlandet.


<p><b>FLYTTER UT:</b> Det tradisjonsrike selskapet som produserer bestikk i Kinsarvik i Hordaland flytter produksjonen ut av Norge. Bestikket på bildet er et illustrasjonsbilde.</p>

FLYTTER UT: Det tradisjonsrike selskapet som produserer bestikk i Kinsarvik i Hordaland flytter produksjonen ut av Norge. Bestikket på bildet er et illustrasjonsbilde.

De ansatte ble informert om avgjørelsen fredag. Produksjonen utgjør 11 av de 38 årsverkene i bedriften.

– Beskjeden var veldig tung å gi, sier daglig leder Rune Leikvoll til NRK. Han opplyser at det ikke er bestemt hvor produksjonen skal flyttes til.

Hardanger Bestikk hadde et underskudd på 4,4 millioner kroner i 2017. Før det hadde selskapet gått i pluss hvert år siden 2011, viser tall fra Brønnøysundregistrene. 

Ifølge Leikvoll kommer tallene for 2018 til å vise et solid underskudd.

Ifølge Ullensvangs ordfører Solfrid Borge vil flyttingen av produksjonen få konsekvenser for lokalsamfunnet.

– Hardanger Bestikk har vært en hjørnesteinsbedrift i Ullensvang i 60 år. Det har vært kjærkomne lokale arbeidsplasser, og det er trist at de nå har kommet til denne avgjørelsen, sier hun.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå