Aller Media satser stort på mobilleger

Markedet for digitale legetjenester vokser raskt. Nå kaster også mediekonsernet Aller Media seg på bølgen, takket være norsk teknologi.


<p><b>HELSE- OG MEDIEKONSERN</b>: Aller Media står bak store aviser og publikasjoner som Dagbladet, Allers og Se og Hør. Nå tar de steget ut i helseverden.</p>

HELSE- OG MEDIEKONSERN: Aller Media står bak store aviser og publikasjoner som Dagbladet, Allers og Se og Hør. Nå tar de steget ut i helseverden.

Mediebransjen trenger flere ben å stå på, og legetjenester på mobil er et av Aller Medias store satsinger de neste fem til ti årene gjennom nettsiden Lommelegen.no, hvor brukere kan stille helsespørsmål til leger og spesialister. 

– Vi har en kjempeposisjon i helsemarkedet gjennom Lommelegen. Vi har sett markedet vokse med mange nye aktører, og vi har en nettside hvor tusenvis av lesere stiller helsespørsmål hver eneste dag, sier forretningsutvikler med ansvar for prosjektet i Aller Media, Antoine Thebault, til E24.

Mange har et forhold til nettsiden Lommelegen.no, et sted hvor folk, og spesielt unge har stilt spørsmål om kroppen sin til leger i to tiår.

– Det er vår første innovasjon på 20 år, spøker Thebault som sier at mye har skjedd de siste årene, men at dette blir en helt ny type satsing.  

 <p><b>HELSEFOKUS i ALLER MEDIA</b>: Forretningsutvikler med ansvar for Lommelege-prosjektet i Aller Media, Antoine Thebault, sier konsernledelsen har bestemt at digital helse er blant de viktigste forretningsområdene konsernet skal fokusere de neste 5-10 årene utenfor mediebransjen.  </p>

HELSEFOKUS i ALLER MEDIA: Forretningsutvikler med ansvar for Lommelege-prosjektet i Aller Media, Antoine Thebault, sier konsernledelsen har bestemt at digital helse er blant de viktigste forretningsområdene konsernet skal fokusere de neste 5-10 årene utenfor mediebransjen.  

Selskapet tar steget ut i helsemarkedet ved hjelp av norsk teknologi og selskapet Confrere, som lager videoløsninger som skal virke som virtuelle klinikker for yrker som leger og psykologer.

– Når folk blir vant med å besøke legen over mobil, så kommer dette som et skred, sier gründer og daglig leder i Confrere Svein Yngvar Willassen.

Konkurranse om milliardmarked

Det er flere store aktører som allerede operer i markedet Lommelegen.no og Aller Media nå går inn i.

Aktører som Legetelefonen, Kry og Eyr er noen av de mest kjente og største og omsetter for millioner av kroner.

Kry hentet i fjor sommer 250 millioner kroner fra investorer til en verdsettelse på over en milliarder svenske kroner, ifølge Dagens Industri.

Lommelegen.no mener den store fordelen de har, er noe konkurrentene må bruke år og mye penger på å skaffe seg – lesere.

– Vi har 400.000 ukentlige lesere. Andre må hente millioner for å markedsføre seg, men vi har allerede tusenvis av brukere som ønsker svar fra helsepersonell.

– Målet er å bli den største aktøren i B2C-markedet i løpet av året, sier Thebault.

Både selskaper som Kry og Legetelefonen henter store penger fra forsikringsselskaper som tilbyr videokonsultasjon gjennom forsikringer, spesielt i bedriftsmarkedet. 

– Konsernledelsen har bestemt at digital helse er en satsing de neste 5–10 årene, og Lommelegen er det første steget ut i denne satsingen, sier forretningsutvikleren. 

Lege: – Var først skeptisk

I høst fikk det svenske selskapet Kry kritikk for å få feildiagnosene mange av pasientene sine.

Lege Harald Dobloug som frem til nå har drevet med hjemmevisitt i selskapet Legevisitt var først veldig skeptisk til video-konsultasjon.

Legevisitt nisje frem til nå har vært hjemmebesøk, men nå utvider selskapet til mobilkonsultasjon.

– Er det utfordringer ved å operere over mobil?

– Det er ganske store begrensninger i starten, man får ikke tatt og følt på pasienten.

– Hvor viktig er det?

– Det er veldig viktig, men målet er å kunne dra ut til folk om video-konsultasjon ikke er nok. Etter å ha sett hvilke spørsmål brukerne stiller på Lommelegens side, dreier det seg ofte om ting vi fint kan besvare over video, sier Dobloug som er leverandør av leger til Aller Medias nye tjeneste.

I likhet med konkurrenter som Eyr koster en mobilkonsultasjon 350 kroner.

Dobloug tror for øvrig tjenesten blir dyrere med tiden.

– Dette er veldig billig, og etter hvert kommer prisen til å øke, det er jeg ganske sikker på, sier legen.

  <p><b>LEGE: </b>Lege Harald Dobloug og grunnlegger av selskapet Legevisitt var først skeptisk til mobil-konsultasjon, men tror nå at markedet er gigantisk.</p>

LEGE: Lege Harald Dobloug og grunnlegger av selskapet Legevisitt var først skeptisk til mobil-konsultasjon, men tror nå at markedet er gigantisk.

På lag med helseministeren

I fjor tok forbrukerrådet en kikk på hvor tilgjengelige og nettbaserte norske fastlegekontorer er, og kun 2,5 prosent av norske legekontor er gode nok, mener undersøkelsen.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det som er interessant er at dette er en ønsket utvikling fra politisk hold. De har endret konsultasjonssatsene, slik at legene får like mye betalt uansett om pasientene konsulteres over mobil eller fysisk på kontor, sier produktsjef i Confrere, Ida Aalen.

 <p><b>TEKNOLOGIEN BAK:</b> Confrere lager tjenesten Aller Media skal bruke til å nå leserne sine med digitale leger. Fra venstre: produktsjef Ida Aalen og daglig leder Svein Yngvar Willassen<b>.</b></p>

TEKNOLOGIEN BAK: Confrere lager tjenesten Aller Media skal bruke til å nå leserne sine med digitale leger. Fra venstre: produktsjef Ida Aalen og daglig leder Svein Yngvar Willassen.

I etterkant av undersøkelsen gjort av Forbrukerrådet uttalte helseminister Bent Høie at alle fastleger skulle være tilgjengelige digitalt gjennom tjenesten Helsenorge.no innen to år.

For Confrere er Aller Media den første store kunden, men de har også andre mindre kunder.

– Det store markedet for oss fastlegene, her vil det komme store behov de neste årene. Vi har allerede fastleger som kunder, sier Willassen som står bak flere teknologiprodukter som videotjenesten Appear.in.

Aalen skyter inn med et kunde-eksempel fra vestlandet.

– En lege hadde en pasient som måtte ta ferge, og deretter kjøre en time for å få svar på noen prøveresultater. Det er ekstremtilfellet, men mye fastleger gjør er oppfølging.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå