Her er Norges rikeste

Johan Johannson har ifølge Kapital 15 milliarder kroner og er Norges femte rikeste. Og en kvinne med sine 5,2 milliarder smetter rett inn på 25. plass.

Bladet Kapitals årlige liste over Norges 400 rikeste menn og kvinner byr på 40 nyslåtte milliardærer, to nye navn på kvinnetoppen og et nytt medlem av gjengen med mer enn 10 milliarder kroner i formue.

Se bildene: NORGES RIKESTE 2007

Og for den som måtte lure: Norges rikeste mann er fortsatt kypriot. Skipsreder John Fredriksens formue er ifølge anslagene nå 55,5 milliarder kroner, mot 42,2 milliarder kroner på listetid i fjor.

Se E24s rikometer for en oversikt over investeringene til Nordens børskonger.

Det gjør at han fortsatt har landets suverent største formue. Nestemann på listen, Stein Erik Hagen, øker formuen med 8,4 milliarder til 24 milliarder kroner, ifølge Kapital.

Deretter følger eiendomsbaronen Olav Thon, Aker-eier Kjell Inge Røkke og matvarekongen Johan Johannson.

Se rangeringen av Norges 10 rikeste personer i egen bildespesial.

Enke ble nest rikeste kvinne

Blant de friskeste pustene på Kapitals 400-liste, er kinesisk-fødte Yuhong Jin Hermansen. Det var E24 og Aftenposten som først fortalte at Yuhong Jin hadde arvet mesteparten av sin avdøde ektemann Folke Hermansens formue.

Kapital vurderer hennes formue til 5,2 milliarder kroner. Det gjør henne til Norges nest rikeste kvinne.

Noen av Yuhong Jin Hermansens milliarder tilhører egentlig Folke Hermansens voksne barn. Men siden hun har kontrollen i familieimperiet, skrives alle pengene på henne.

Møttes på kaia i Shanghai: Les historien om Yuhong Jin Hermansen.

Norges rikeste kvinne, Helene Odfjell, vurderes til å være god for seks milliarder kroner. Det er en økning på formidable fem milliarder kroner. Kapital skriver selv at økningen skyldes at bladet har fått innsikt i hittil ukjente formuesverdier i utlandet.

Hun bidrar dermed med sitt til at den samlede formuen til Kapitals 400 utkårne er steget med solide 168 milliarder kroner de siste tolv månedene til 726 milliarder kroner.

Les også: Milliard-kvinnene - to søstre gode for 9 milliarder.

Flere økonominyheter til E24-forsiden

På forsiden nå