Her er verdens sikreste flyselskap

SAS får bedre karakter enn Norwegian, av Airline Ratings.

<p><b>AUSTRALIA:</b> På den andre siden av kloden holder verdens sikreste flyselskap til, ifølge Airlane Ratings.</p>

AUSTRALIA: På den andre siden av kloden holder verdens sikreste flyselskap til, ifølge Airlane Ratings.

Australske Quantas kan skilte med den lukrative tittelen «verdens sikreste flyselskap», ifølge en gjennomgang av Airlane Ratings har gjort av flyselskapene i 2013.

Av de 448 flyselskapene som er kartlagt har 137 oppnådd syv-stjerner på sikkerhetsrangeringen. Dette er beste score. SAS er en av disse, selv om flyselskapet ikke nådde opp på topp-10 listen.

Lavprisselskapene Ryanair og Norwegian begge får fem stjerner. Den samme vurderingen får også Novair som flyr charter fra Arlanda.

Rangeringen vurderer en rekke faktorer, som rapporter fra lufttilsyn, flyselskapenes ulykkestatistikk, ledelse og økonomi.

Quantas i økonomisk trøbbel

Qantas ble nylig nedgradert av kredittvurderingsbyrået Moodys til søppelstatus, etter at det kriserammede selskapet må forberede seg på å betale enda høyere rente på sine mange lån, skriver Hegnar.no.

Selskapet har lidd store tap, etter at passasjertaller et sterkt synkende. I desember satte selskapet i verk en betydelig nedbemanning.

Svartelistet verstinger

Kam Air (Afghanistan), Scat (Kasakhstan) og Blue Wing Airlines (Surinam)  Alle tre får én av syv stjerner. Selskapene er satt opp på EUs svarteliste og kan ikke fly i Europa.

Topp 10:

  1. Qantas
  2. Air New Zealand
  3. Emirates
  4. Etihad
  5. Cathay Pacific
  6. Singapore Airlines
  7. Virgin Atlantic
  8. EVA Air
  9. All Nippon Airways
  10. Royal Jordanian


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå