Hodejegere tror på god rekruttering til risikoland

Selv om flere fagforbund i Statoil tror det vil bli vanskelig å få folk til å jobbe i risikoland etter gisselaksjonen i Algerie, tror flere rekrutteringsselskaper på tilnærmet status quo.

<p><b>LOKALE ELLER NORDMENN:</b> Fagforeningene tror Statoil må satse på lokal arbeidskraft i risikoland, mens hodejegere påpeker at vi glemmer fort. </p>

LOKALE ELLER NORDMENN: Fagforeningene tror Statoil må satse på lokal arbeidskraft i risikoland, mens hodejegere påpeker at vi glemmer fort. 

– Det som er skjedd i Algerie er nifst, og en del vil kanskje skygge unna oppdrag i risikoland en stund framover. Men vi glemmer fort, sier Helge Kristoffersen, daglig leder i rekrutteringsselskapet Mosaique, til Finansavisen.

Få dager etter terroraksjonen har Statoil fått god respons på en stillingsannonse der oljeselskapet søker etter sikkerhetssjef til sitt kontor i Libya. Algerie og Libya regnes som de mest risikofylte landene Statoil opererer i.

Les også: Fagforbundene i Statoil vil si nei til risikoland

Sjur Sekse, leder i rekrutteringsselskapet Sekse & Hogstad, mener at årsaken er at jobbene i slike risikoland er svært attraktive.

– Ledelse og nøkkelpersonell kan fort tjene 1,5-2 millioner kroner i året ved å jobbe i risikoland, sier han.

Også Sekse mener at mange nok vil si at de aldri vil ned til slike områder, men han tror at oljeselskapene kommer til å gjøre mye for å bedre sikkerheten ved anleggene sine og dermed roe ned situasjonen.

Knut-Rino Amundsen i rekrutteringsselskapet Backer Skeie er imidlertid noe mer skeptisk og tror stillingene vil bli vanskelige å fylle framover.

– En slik hendelse minner folk på alvoret, mener han

Les også:


På forsiden nå