Tradisjonsrik pølseprodusent slukes av matgigant

Matgiganten Scandza kjøper opp pølseprodusenten Leiv Vidar fra Hønefoss.


<p><b>SELGER FAMILIEBEDRIFTEN:</b> Arne Vidar selger pølsemakeriet Leiv Vidar.</p>

SELGER FAMILIEBEDRIFTEN: Arne Vidar selger pølsemakeriet Leiv Vidar.

– Dette har vært mye av livet mitt, så det er klart at det er litt blandede følelser, sier Leiv Vidar-eier Arne Vidar til Dagens Næringsliv.

Familiebedriften startet opp på Hønefoss i 1950 og leverer pølser til en rekke norske dagligvarekjeder.

Nå kjøpes selskapet opp av norske Scandza, som fra før står bak Synnøve Finden og Sørlandschips.

Partene vil ikke uttale seg om kjøpesummen overfor avisen, som skriver at den etter all sannsynlighet vil være et tresifret millionbeløp.

Leiv Vidar og det svenske datterselskapet Lindvalls Chark AB har en omsetning på nærmere en halv milliard kroner og et samlet driftsresultat på over 30 millioner kroner.

– Vi er ydmyke i forhold til å skulle overta et selskap med så lang og vellykket historie, sier styreleder i Scandza Jan Bodd til DN.

– Leiv Vidar og Lindvalls vil gjøre Scandza til en betydelig aktør innen pølser av ypperste kvalitet, både i Norge og i Europa. Kompetansen som er samlet ved fabrikkene på Hønefoss og Strömsnäsbruk sør i Sverige, vil være utgangspunkt for en vesentlig satsing fremover, legger han til.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå