Hundrevis av studenter sier nei til Westerdals-forlik

Går videre med gigantkravene mot den kreative høyskolen og Nicolai Løvenskiold.


<p><b>I HARDT VÆR:</b> Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold har fortsatt tidligere studenter på nakken, i det flere hundre nekter å godta skolens tilbud om forlik. Her avbildet etter en høring til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd.</p>

I HARDT VÆR: Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold har fortsatt tidligere studenter på nakken, i det flere hundre nekter å godta skolens tilbud om forlik. Her avbildet etter en høring til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd.

– Cirka to tredeler av elevene har i samråd med sine advokater bestemt seg for å gå videre med denne saken til retten. Det ligger an til å bli 6-700 personer, sier Erling Løken Andersen til E24.

Han representerer 900 av de tidligere Westerdals-studentene som har fremmet krav om 83 millioner kroner etter å ha betalt for høye semesteravgifter på Westerdals i en årrekke.

Vil fortsatt gå etter Løvenskiold

I slutten av april tilbød Westerdals et forlik på 50 millioner kroner for å få saken ute av verden. Etter hva E24 forstår utgjør tilbudet under halvparten av hva mange mener de er overfakturert.

Og nå kommer altså svaret fra et flertall av studentene: Nei.

I stedet opprettholdes de varslende søksmålene mot både skolen og tre Westerdals-topper, inkludert Nicolai Løvenskiold.

– Begge kravene består. Hvis Westerdals ikke makter å gjøre opp overfor elevene, vil vi gå direkte etter Nicolai Løvenskiold og de andre styremedlemmene, varsler Andersen.

 <p><b>SIER NEI:</b> Erling Løken Andersen og flere hundre andre Westerdals-eksstudenter vil heller gå rettens vei for å få tilbake pengene de mener å ha krav på etter overfakturering av semesteravgifter.</p>

SIER NEI: Erling Løken Andersen og flere hundre andre Westerdals-eksstudenter vil heller gå rettens vei for å få tilbake pengene de mener å ha krav på etter overfakturering av semesteravgifter.

Han sier et mindretall av studentene har valgt å akseptere Westerdals' tilbud, som ifølge høyskolen selv innebærer at 40-60.000 kroner utbetales på konto.

Andreas Slettvoll er advokat for de 900 studentene. Han mener det ville være feil å gi dem en felles anbefaling om å akseptere forliket.

– Vi mener rettslig sett at studentene har en god sak, men at hver enkelt selv må avgjøre om man ønsker å gå videre eller ikke, sier han til E24.

Går etter tre Westerdals-topper

Bare timer før Westerdals tilbud om forlik kom på bordet i slutten av april, meldte E24 at studentene har fremmet sitt gigantkrav mot tre Westerdals-topper i tillegg til skolen:

Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold, tidligere rektor Tom Kvisle og tidligere styremedlem Lars Eric Onarheim.

Det er bestemmelser i aksjeloven som gir kreditorer adgang til å holde styret personlig ansvarlig ved uaktsom oppførsel, noe eks-studentene mener de har gjort seg skyldige i.

De fremholder at styret må kjent til at Løvenskiold-brødrenes pengebinge har vært tuftet på årelang overfakturering av studentene.

«Det anføres at styret har begått handlingen forsettlig, i det ved flere anledninger ble søkt om dispensasjon fra bestemmelsen som angir et lovbestemt tak på skolepengenes størrelse», står det blant annet å lese i søksmål-varselet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå