Stabil prisvekst for norske sjøhytter

Sjøhytter har blitt 3 prosent dyrere siden juni i fjor. En norsk fritidsbolig ved sjøen koster i snitt omtrent 2,5 millioner kroner.


<p>Norske sjøhytter fortsetter å øke i priser. Her fra Kragerø, der det ble solgt flest sjøhytter, med 57 stykker, siden 20. juni i 2018.</p>

Norske sjøhytter fortsetter å øke i priser. Her fra Kragerø, der det ble solgt flest sjøhytter, med 57 stykker, siden 20. juni i 2018.

Det viser ferske tall fra Eiendom Norge, som de refererer til i en pressemelding. Den eksakte snittprisen er 2.530.439 kroner.

– For andre år på rad ser vi en stabil utvikling i antall solgte sjøhytter i kombinasjon med moderat prisoppgang, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Tallene er hentet inn i tidsrommet 20. juni 2018 til 19. juni 2019.

I 2018 økte sjøhyttene med 2,5 prosent i pris etter kraftig prispress i årene før.

Økt totalsalg – reduksjon i mai og juni

Siden juni i fjor har det blitt solgt 2.359 fritidsboliger ved sjøen, en økning på 2,7 prosent fra året før. Det var likevel en reduksjon i salget i mai og juni med 2,8 prosent kontra samme tid i fjor.

– Antall omsetninger i sjøhyttemarkedet i Norge har vært påfallende stabilt de siste fire-fem årene, og det selges også jevnt over et ganske likt antall sjøhytter i de ulike områdene, sier Dreyer.

Norske sjøhytter ligger i snitt ute på markedet i 104 dager før de blir solgt. Det er syv dager kortere enn samme periode året før.

– Salgstiden i landet under ett har økt siden i fjor og året før, men det er store lokale forskjeller. Salgstiden vil svinge mye for fritidsboliger, da det lave salgsvolumet i de ulike områdene gjør at enkeltsalg får store utslag, sier Dreyer.

Grimstad topper listen over det raskeste markedet med 36 dager.

Dyrest og tregest i Lillesand

Hyttemarkedet i Lillesand er både det tregeste og dyreste. Kommunen hadde en gjennomsnittlig salgstid på 235 dager og en medianpris på 6,5 millioner kroner. 

Larvik og Hvaler har hatt flest hyttesalg siden i fjor, med henholdsvis 57 og 56 hytter.

– Det er et godt utbud av sjøhytter i flere områder. Tilbakemeldingene fra bransjen er at det er stor etterspørsel etter sjøhytter, men at kjøperne er selektive og prisbevisste noe som illustreres med det negative avviket i pris/prisantydning. I sum tilsier dette fortsatt stabil utvikling i markedet for fritidsboliger ved sjøen gjennom sesongen, sier Dreyer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå