Høyesterett avviste anke fra tidligere Intex-styreleder

Høyesterett har avvist anken fra den tidligere styrelederen i gruveselskapet Intex Resources ASA. Dommen på fire års fengsel blir dermed stående.

BØRSNOTERING: Jan Vestrum fotografert da Crew Minerales ble tatt opp til notering på Oslo Børs i 2006.
Publisert: Publisert:

Den 59 år gamle Jan Vestrum ble i Borgarting lagmannsrett dømt til fire års fengsel, inndragning av 6,5 millioner kroner og fem års rettstap etter å ha blitt funnet skyldig i grov korrupsjon, selvvasking og brudd på verdipapirloven, opplyser Økokrim. Lagmannsretten mente mannen hadde utnyttet innsideinformasjon og brutt taushetsplikten, at han hadde begått markedsmanipulasjon og korrupsjon.

Den dømte anket imidlertid lagmannsrettens avgjørelse til Høyesterett, men der ble saken ikke tillatt fremmet fordi den ikke var prinsipiell nok. Det ble heller ikke påvist noen saksbehandlingsfeil knyttet til lagmannsrettens avgjørelse.

Les også

Dette er gullaksjesalget som syv år senere ender i retten

– I praksis har Høyesterett stadfestet lagmannsrettens dom. Vi synes det er beklagelig at saken ikke slapp gjennom til en ny prøving, dette viser at nåløyet for å slippe gjennom til Høyesterett er trangt, sier 59-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Det var i 2010 Vestrum skal hjulpet det russiske stålselskapet Severstal, via selskapet Lybica, til å kjøpe seg opp i Intex Resources. På dette skal han ha tjent til sammen 6,4 millioner kroner.

Vestrum er også tiltalt i en sak hvor tre menn er tiltalt for grovt bedrageri for til sammen 188,2 millioner kroner knyttet til aksjehandler i Crew Gold Corporation i 2010. Denne saken er fremdeles i rettsapparatet.

Les også

Tiltalt på ny: Slik havnet han i Økokrims søkelys

Les også

– Må bero på en misforståelse

Les også

Slik foregikk det Økokrim mener er et bedrageri på 188 millioner kroner

Publisert: