Hundrevis av studenter sier nei til Westerdals-forlik

Går videre med gigantkravene mot den kreative høyskolen og Nicolai Løvenskiold.

I HARDT VÆR: Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold har fortsatt tidligere studenter på nakken, i det flere hundre nekter å godta skolens tilbud om forlik. Her avbildet etter en høring til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd.
  • Karl Wig
Publisert:

– Cirka to tredeler av elevene har i samråd med sine advokater bestemt seg for å gå videre med denne saken til retten. Det ligger an til å bli 6-700 personer, sier Erling Løken Andersen til E24.

Han representerer 900 av de tidligere Westerdals-studentene som har fremmet krav om 83 millioner kroner etter å ha betalt for høye semesteravgifter på Westerdals i en årrekke.

Les også

Westerdals tilbyr tidligere studenter 50 millioner

Vil fortsatt gå etter Løvenskiold

I slutten av april tilbød Westerdals et forlik på 50 millioner kroner for å få saken ute av verden. Etter hva E24 forstår utgjør tilbudet under halvparten av hva mange mener de er overfakturert.

Og nå kommer altså svaret fra et flertall av studentene: Nei.

I stedet opprettholdes de varslende søksmålene mot både skolen og tre Westerdals-topper, inkludert Nicolai Løvenskiold.

– Begge kravene består. Hvis Westerdals ikke makter å gjøre opp overfor elevene, vil vi gå direkte etter Nicolai Løvenskiold og de andre styremedlemmene, varsler Andersen.

SIER NEI: Erling Løken Andersen og flere hundre andre Westerdals-eksstudenter vil heller gå rettens vei for å få tilbake pengene de mener å ha krav på etter overfakturering av semesteravgifter.

Han sier et mindretall av studentene har valgt å akseptere Westerdals' tilbud, som ifølge høyskolen selv innebærer at 40-60.000 kroner utbetales på konto.

Andreas Slettvoll er advokat for de 900 studentene. Han mener det ville være feil å gi dem en felles anbefaling om å akseptere forliket.

– Vi mener rettslig sett at studentene har en god sak, men at hver enkelt selv må avgjøre om man ønsker å gå videre eller ikke, sier han til E24.

Går etter tre Westerdals-topper

Bare timer før Westerdals tilbud om forlik kom på bordet i slutten av april, meldte E24 at studentene har fremmet sitt gigantkrav mot tre Westerdals-topper i tillegg til skolen:

Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold, tidligere rektor Tom Kvisle og tidligere styremedlem Lars Eric Onarheim.

Det er bestemmelser i aksjeloven som gir kreditorer adgang til å holde styret personlig ansvarlig ved uaktsom oppførsel, noe eks-studentene mener de har gjort seg skyldige i.

De fremholder at styret må kjent til at Løvenskiold-brødrenes pengebinge har vært tuftet på årelang overfakturering av studentene.

Les også

Tidligere Westerdals-studenter varsler millionsøksmål mot Løvenskiold

«Det anføres at styret har begått handlingen forsettlig, i det ved flere anledninger ble søkt om dispensasjon fra bestemmelsen som angir et lovbestemt tak på skolepengenes størrelse», står det blant annet å lese i søksmål-varselet.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tidligere Westerdals-studenter varsler millionsøksmål mot Løvenskiold

  2. Politiaksjon mot Westerdals: Økokrim tar ut siktelse

  3. 700 sier ja til Westerdals-forlik

  4. Westerdals tilbyr tidligere studenter 50 millioner

  5. Kunnskapsdepartementet med nytt millionkrav mot Westerdals