Ikea-sjefens kone er død

Ikea-grunnlegger og eier Ingvar Kamprad er i sorg etter at kona Margaretha er gått bort.

DØDE MANDAG: Margaretha Kamprad døde mandag 71 år gammel. Enkemann Ingvar Kamprad (til venstre i bildet) er Ikeas eier og grunnlegger, og en av verdens aller rikeste.

ANDERS WIKLUND
  • Kristin Norli
Publisert:

Margaretha Kamprad døde mandag etter en tids sykdom, 71 år gammel, ifølge svenske medier.

Ingvar og Margaretha fikk 50 år sammen, skriver Aftonbladet.

Margaretha Kamprad var godt kjent blant de ansatte i Ikea, som ble informert om dødsfallet mandag kveld.

- Det er trist, men jeg har visst at hun har vært syk og begynte å bli gammel. De har mange som de kjenner og som står dem nær, sier en nær venn av ekteparet Kamprad, Lennart Ekmark, til avisen.

Tilsidesatt

En av verdens rikeste forretningsmenn er nå i sorg. I et åpenhjertig intervju med Aftonbladet i 2003 fortalte Ikeas grunnlegger om hvordan kona satte sin egen karriere til side, noe som var helt nødvendig for at han skulle klare å gjøre drømmen om Ikea til virkelighet.

- Hun har kommet i andre eller tredje rekke. jeg var hjemmefra i 200 dager i året. Hun måtte i praksis stoppe sin egen karriere som lærer. Jeg tror hun har vært plaget av en viss rastløshet, sa Ingvar Kamprad i intervjuet.

Tunge styreverv

Margaretha Kamprad hadde helt fram til hun mandag gikk bort, også en tung, men nedtonet rolle i det globale møbelkonsernet. Hun var styremedlem både i Ikeas eierstiftelse, Stichting Ingka Foundation, og i Stichting Ikea Foundation - som er en veldedighetsstftelse.

Ikeas talsperson Josefin Thorell sier til Aftonbladet at at familien nå ber om å få fred til å hedre Margarethas minne. Ekteparet fikk tre sønner sammen.

Publisert:

Flere artikler