Gikk glipp av 180 millioner kroner

Kristian Monsen Røkke (31) gikk onsdag av som konsernsjef for Aker Philadelphia. Han kan dermed ha gått glipp av en gevinst på 180 millioner kroner ifølge Dagens Næringsliv.

SLUTTER SOM SJEF: Kristian Røkke Monsen forlater sjefsrollen i Aker Philadelphia og blir styreleder i selskapet.
Publisert:

I morgentimene onsdag varslet Aker at Kristian Monsen Røkke trekker seg som konsernsjef i Aker Philadelphia.

Regnestykket på 180 millioner kroner er det Monsen Røkke som selv viser til i Dagens Næringsliv.

Kristian Monsen Røkke har i sin tid som konsernsjef i Aker Philadelphia avstått fra å kjøpe aksjer i selskapet. I samme periode har aksjen steget med rundt 4000 prosent. Hadde han dermed kjøpt aksjer første dag i ny jobb som konsernsjef og solgt unna aksjene nå kunne det ha gitt en gevinst på 180 millioner kroner.

Om avgangen som konsernsjef skrev Røkke følgende til aksjonærene, ifølge DN:

- Noen ganger må man følge magefølelsen, og for meg personlig føles tiden inne for å forlate Philadelphia nå som selskapet går inn i en ny fase og jeg ser mot andre roller i Aker-gruppen.

Han går nå inn i rollen som arbeidende styreleder.

Det er viseadministrerende direktør Steinar Nerbøvik som er utpekt til å lede selskapet videre.

Kristian Monsen Røkke var ikke tilgjengelig for kommentarer onsdag ifølge Atle Kigen i Aker til E24.

Les også

«Aker Philly»-aksjen stiger på Røkke-nyhet


Akers kursrakett

Siden høsten 2012 har Aker Philadelphia-aksjen hatt en eventyrlig utvikling på Oslo Børs. Aksjen endte med en sluttkurs på 169 kroner onsdag, og har med det steget nærmere 2.850 prosent de siste to årene.

Skipsverftet Aker Philadelphia har spesialisert seg på det såkalte Jones Act-markedet i USA. Amerikansk lov krever nemlig at all intern skipstrafikk i USA må foregå med amerikanske skip som opereres av amerikanske selskaper, og dette refereres til som Jones Act-markedet etter loven.

Aker Philadelphia har kontrakter på fire nye produkttankere som skal bygges i samarbeid med amerikanske Crowley, samt en kontrakt på to containerskip som skal ferdigstilles i 2018. I tillegg har oljeselskapet Exxon Mobil en kontrakt med Aker Philadelphia for to skip.

Aker er også storeier i American Shipping Company som har spesialisert seg på å drive med skipstransport i Jones Act-markedet.

Les også:

Kristian Røkke mot nye oppgaver i AkerVurderer å kjøpe skip av Røkke-rederi

Publisert:
Gå til e24.no