SVARTE PENGER I LIECHTENSTEIN: 50 nordmenn etterforskes

Skatteetaten etterforsker 50 nordmenn for å hatt svarte penger i Liechtenstein.

ARND WIEGMANN
  • Jakob Schultz
Publisert:,

Skatteetaten arbeider nå med 50 saker som gjelder nordmenn med konto i Liechtenstein, skriver avdelingsleder Tone Kaarbø i skatteetaten i en pressemelding.

Opplysningene om kontoene og deres eiere har skattemyndighetene mottatt gjennom de avtalene Norge har med andre land om utveksling av skatteinformasjon.

- Nordmenn som blir knepet med skjult formue i Liechtenstein får ikke skatteamnesti. Derimot kan de få etterberegnet skatt for 10 år bakover, inntil 60 prosent tilleggsskatt pluss renter. I grove tilfeller er det aktuelt med politianmeldelse, skriver Kaarbø.

- Frivillige kan få skatteamnesti

Skatteetaten oppfordrer nordmenn til å stå frem om sine penger i utlandet.

- Det er bare dem som frivillig gir opplysninger til Skatteetaten om uoppgitte formuer som kan få skatteamnesti.

- De siste årene har vi oppfordret nordmenn til frivillig å opplyse om skjult inntekt og formue i utlandet. I fjor henvendte ca 130 skattytere seg for å få ordnet opp i forholdene sine, sier avdelingsdirektør Tone Kaarbø i Skatteetaen.

Liechtenstein-saken ble kjent i februar i fjor da det kom fram at myndigheter i flere land hadde fått informasjon om formuer som er gjemt unna i banker i Liechtenstein.

- Vi har avtale om utveksling av opplysninger med en rekke land. Det er via disse avtalene vi nå har mottatt opplysninger, sier Kaarbø.

Tilleggskatt i straff

De skyldige vil få 60 prosent i tilleggskatt.

- Våre kontroller kan gå inntil 10 år bakover i tid. Er inntekter og formue holdt unna beskatning, blir det ilagt inntektsskatt og formuesskatt på det unndratte beløpet. Så legges det til 60 prosent tilleggsskatt på den summen som må etterbetales. I tillegg kommer renter, sier Kaarbø.

De femti personene det gjelder er bosatt i hele landet, ifølge skatteetaten.

Les også:

  • Skattejakt på skjulte kontoer i utlandet

Flere økonominyheter på E24

Flere artikler

  1. Raser mot dyr mat

  2. Statlige selskaper etikkverstinger

  3. Krisepakker året rundt

  4. Annonsørinnhold

  5. Myggen: - Gleder meg til å spille igjen

  6. Pakke eller utforbakke?