VIL LEGALISERE PIRATVIRKSOMHET: Lime Wire frir til bransjen

Lime Wire ønsker å samarbeide med de store plateselskapene.

Publisert:

Nat Hayes, styreleder i Brocklyns største uavhengige plateselskap,+1 records, ønsker å lansere "The next big thing", bandet "The Morning Benders". Derfor gikk han direkte til Apples iTunes. Dette kom ikke som noen stor overraskelse. At han ønsket å inngå et samarbeid med Lime Wires nettbaserte musikkbuitikk, kom derimot som et sjokk for bransjen, skriver CNNMoney.com

Lime Wire har nettopp lansert et nettsted hvor man kan kjøpe musikk- helt lovlig. Nettstedet har vært åpent siden mars, og kan tilby nedlastning av artister fra uavhengige plateselskaper for kun 99 cent, omlag fem kroner.

- Jeg mener Lime Wire er en viktig støttespiller dersom bandet skal slå igjennom, sier Hayes til CNNMoney.

Stor motstand

De store plateselskapene kunne ikke vært mer uenige. Fagforeningen, The Record Industry Associaton of Amerika (RIAA), mener fall i CD-salg i stor grad skyldes at folk kan laste ned musikk gratis på Lime Wire.

I 2007 gikk CD-salget i USA ned med hele 12 prosent. Nå gjør RIAA sitt ytterste for å sette en stopper for Lime Wire.

Samtidig vil Lime Wire bli en google-aktig musikk-søkemotor. De mener dette kan være svært lukrativt for de store plateselskapene ettersom de får muligheten til å nå langt flere lyttere.

Saksøkt av RIAA

I 2006 saksøkte RIAA Lime Wire for å bryte opphavsretten. De ønsket å sette en stopper for Lime Wire, akkurat som de stoppet et annet ulovlig nedlastningsprogram, Napster. RIAA lyktes ikke.

Limewire har fremdeles ingen planer om å stenge fildelingsprogrammet.

- Det er umulig å stoppe piratnedlasting. De som ønsker å stjele, kommer til å fortsette med dette. Det eneste man kan gjøre er å gi de et lovlig alternativ, sier Lio Ceraza, eier av et uavhengig plateselskap, til Reuters.

Les flere nyheter på E24.

Publisert: