Løslater skandalemegler

Jerome Kerviel slipper ut av varetekten.

Publisert:

Megleren i Société Générale har sittet i varetekt siden 8. februar. Nå blir han løslatt mens etterforskningen fortsetter, melder Bloomberg News.

Ba om løslatelse

Kerviel gikk selv til retten og ba om løslatelse før helgen. Den fallerte aksjemegleren argumenterte i retten med at en løslatelse ikke ville true etterforskningen. Retten har vurdert saken på samme måte, og vedtok mandag å løslate megleren.

Etter fem uker bak lås og slå er det ventet at Kerviel vil forlate fengslet tirsdag ettermiddag.

Kerviel skal ifølge sin tidligere arbeidsgiver , storbanken Société Générale, påføre banken et tap på nær 40 milliarder kroner (4,9 milliarder euro.) I avhør med politiet har megleren tidligere uttalt at han ikke gamblet med bankens penger for egen vinning, men at han ville det beste for arbeidsgiveren.

Løslates igjen

Kerviel ble først varetekstfengslet i 48 timer den 25. januar - en uke etter at arbeidsgiveren hadde oppdaget problemet. Dagen før hadde Société Générale avviklet Kerviels posisjoner, og tatt et tap på ufattelige 40 milliarder kroner.

Etter denne første varetektsfengslingen var Kerviel på frifot, med relativt løse retningslinjer om å "være tilgjengelig for rettsvesenet", men for å hindre at Kerviel påvirket vitner ble megleren varetektsfengslet 8. februar.

- Var alene

Helt siden han ble avslørt har Kerviel hevdet at han var alene om disposisjonene som til slutt påførte storbanken milliardtap. Megleren hevder samtidig at sjefene hans stilltiende godtok handlene han foretok, og at Societe Generale har utpekt ham til syndebukk for å slippe å ta ansvar for det astronomiske tapet.

Les også: Legger all skyld på Kerviel

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no