Forbes: Dette er verdens ti rikeste milliardærer

Hele åtte av verdens ti rikeste personer er fra USA. Norges rikeste havner på 131. plass.

TIL TOPPS IGJEN: Bill Gates er verdens rikeste person, ifølge magasinet Forbes. Formuen skal være på svimlende 729 milliarder kroner.
 • Geir Molnes
Publisert:

Forbes publiserte mandag sin kåring over verdens rikeste milliardærer. Samtlige av verdens ti rikeste personer er menn.

Verdens rikeste kvinne er ifølge magasinet franske Liliane Bettencourt, med en formue på 39,5 milliarder dollar, tilsvarende 335 milliarder kroner. Det gjør henne til verdens 14. rikeste person.
Blant de ti rikeste personene i Forbes rangering, har fire bakgrunn fra IT- eller teknologibransjen, og hele åtte av dem er fra USA.

Den rikeste nordmannen på lista er John Fredriksen, på 131. plass. Han skatter riktignok til Kypros. Fredriksen er oppført med en formue på 9,9 milliarder dollar, tilsvarende 84 milliarder kroner. Nest øverst blant nordmennene er Odd Reitan på en 294.-plass med en formue på 5,3 milliarder dollar, tilsvarende 45 milliarder kroner.

Slik ser topp 10-listen ut:

10. Michael Bloomberg (75), USA

Den tidligere borgermesteren i New York har bygget store deler av formuen sin gjennom salg av Bloomberg-terminaler, som blir flittig brukt innen aksjehandel. I dag er selskapet også store innen media. Bloomberg støttet tapende presidentkandidat Hillary Clinton mot Donald Trump under fjorårets presidentvalgkamp.

Han skal være god for 47,5 milliarder dollar, eller 402 milliarder kroner.

8. Charles (81) og David Koch (76), USA

Brødrene, som er kjent for sine omstridte politiske donasjoner, har ifølge Forbes begge en formue på 48,3 milliarder dollar, tilsvarende 410 milliarder kroner.

Sammen driver de familieselskapet Koch Industries, der Charles er administrerende direktør. Selskapet driver blant annet med kjemikalier, oljerørledninger og råvarehandel.

Les også

Warren Buffett om rikinger som vil slå markedet: – Har sløst over 100 mrd. dollar

7. Larry Ellison (72), USA

Toppsjefen i IT-selskapet Oracle skal være god for 52,2 milliarder dollar, eller 443 milliarder kroner.

Han var med på å grunnlegge Oracle på 70-tallet, da selskapet opererte med flere andre navn, før det fikk sitt nåværende navn i 1982. Selskapet er stort innen sky-tjenester, og ulike databaseprogrammer.

6. Carlos Slim Helu (77), Mexico

Den meksikanske forretningsmannen har blitt regnet som en av verdens rikeste personer i en årrekke. Han har tidligere vært rangert som verdens aller rikeste. Slim Helu kontrollerer en rekke meksikanske selskaper gjennom konglomeratet Grup Carso. Selskapet har eierposisjoner i blant annet media, eiendom og transport.

Slim Helus formue er estimert til 54,5 milliarder dollar, eller 461 milliarder kroner.

5. Mark Zuckerberg (32), USA

Var med på å lage sosiale medier plattformen Facebook i 2004. Zuckerberg er den yngste og blant de aller rikeste på topp-ti-listen. Han har lovet å donere 3 milliarder dollar over de neste ti årene på å bekjempe sykdommer.

Ifølge Forbes er han verdt 56 milliarder dollar, eller 475 milliarder kroner.

4. Amancio Ortega (80), Spania

Europas desidert rikeste mann er mest kjent for å starte motehuset Zara. Spanjolen stiftet og har tidligere vært styreleder i Inditex fashion group, som kontrollerer den populære kleskjeden.

Les også

Verdens rikeste sopte inn 2.060 milliarder kroner i 2016

Ortega er kjent som en mediesky milliardær, men får rikelig spalteplass for sine gjentatte topp-plasseringer over verdens rikeste.

Ortega er ifølge Forbes god for 71,3 milliarder dollar, tilsvarende 605 milliarder kroner.

3. Jeff Bezos (53), USA

Står bak teknologiselskapet Amazon, der han i dag er administrerende direktør og styreleder. Selskapet startet som en bokhandel på nett. I dag er det mulig å kjøpe mye mer fra netthandelen, og selskapet er også blitt store innen sky-tjenester.

Bezos formue skal være på 72,8 milliarder dollar, eller 617 milliarder kroner.

2. Warren Buffett (86), USA

Buffet som er kjent som «Orakelet fra Omaha», har bygget sin formue gjennom et langt liv med kløktige investeringer innen en rekke ulike sektorer. Buffett er kjent for sine brev til aksjonærene i Berkshire Hathaway, som mange investorer følger med haukeblikk.

Buffets formue skal være på 75,6 milliarder dollar, tilsvarende 641 milliarder kroner.

1. Bill Gates (61), USA

Startet Microsoft, som blant annet står bak en rekke populære operativsystemer, sammen med Paul Allen i 1975. Han er forfatter av flere bøker og er kjent for sine mange bidrag til veldedige formål.

Gates var en pioner innen utviklingen av personlige datamaskiner, som Microsofts operativsystemer var med på å popularisere.

Formuen er ifølge Forbes på 86 milliarder dollar, tilsvarende svimlende 729 milliarder kroner, snaue 10 prosent av verdien på hele det norske oljefondet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bill Gates
 2. Amazon
 3. John Fredriksen
 4. Warren Buffett
 5. Mark Zuckerberg

Flere artikler

 1. Dytter Bill Gates ned til tredjeplass: Franske Bernard Arnault er verdens nest rikeste

 2. Amazon-gründeren rikere enn Bill Gates noensinne har vært

 3. Verdens rikeste økte formuen med 10.580 milliarder i år

 4. De største taperne blant milliardærene: Han har mistet 191 milliarder av formuen

 5. Nå er Amazon-gründeren verdens nest rikeste