Widerøe om kanselleringer: Refunderer utsatte passasjerer

I én uke har en rekke flyteknikere i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) gått i streik, noe som påvirker Norges luftfart. Mandag har nå et stort antall av Widerøes flytrafikk inn og ut av Tromsø blitt innstilt.

INNSTILT: Svært mange av Widerøes avganger og ankomster har mandag blitt innstilt.
Publisert: Publisert:

Kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, forteller til iTromsø at de til tross for økende press prøver å gjennomføre sine regionale flyginger.

– Fram til nå har vi tatt avgjørelser fra dag til dag, men nå jobber vi mer fra time til time. Målet vårt er å kunne gjennomføre flygingene fra Tromsø til de større byene. Dette begynner å bli veldig komplekst, men vi gjør så godt vi kan.

Solli sier at Widerøe ikke har kapasitet til å ombooke de rammede passasjerene, men at de til tross for dette prøver å tilrettelegge for reisen.

– Rammede passasjerer blir kontaktet, og da vi ikke har kapasitet for ombooking i nær fremtid, ber vi om at de selv står for alternative reisemuligheter. Og selvfølgelig blir deres flybillett og overskytende beløp for reisen tatt hånd om av oss.

Da dette rammer flere passasjerer, tilregner Widerøe for dem som ikke finner alternativ transport innen dagen er omme.

– Om man er så uheldige å ikke lykkes i å finne en annen reisevei hjem, vil vi refundere overnatting på hotell.

DAG FOR DAG: Kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli sier situasjonen begynner å bli svært kompleks.

Stille og rolig

Flyplassjef Ivar Helsing Schrøen opplyser mandag formiddag at de har kontroll under disse særskilte omstendighetene.

– Som mange sikkert har registrert så opplever vi et høyt antall kanselleringer, og det eneste vi kan gjøre nå er å forholde oss til konsekvensene av flystreiken med påfølgende lockout.

Ifølge flyplassjefen opplever de at utenlandsreisene går som normalt, og at situasjonen på Tromsø Lufthavn er forholdsvis rolig.

– Per nå er det ganske så stille og rolig på flyplassen i forhold til antall passasjerer som blir påvirket av kanselleringene. Vi håper at dette vedvarer.

UNDER KONTROLL: Ivar Helsing Schrøen sier det er forholdsvis stille og rolig på Tromsø Lufthavn

– Gjør vondt å utsette

På Avinor.no sine nettsider kan man se en lang liste over innstilte Widerøe-fly i dag, og Solli ønsker å spesifisere hvorfor dette oppstår.

– Noen flyginger er på samme fly, så grunnen til at Widerøe kommer opp med flere kanselleringer enn andre kommer av den såkalte «melkeruta», hvor et fly har flere stopp i samme rute.

Kommunikasjonssjefen beskriver situasjonen som svært trist.

– Selv om vi ikke foretar oss de største flygingene, men kanskje ruter hvor vi har 20 passasjerer, er det fortsatt 20 grunner til at folk drar på den reisen. Dette er vi smertelig klar over, og det gjør vondt å utsette selv små antall reisende. Vi håper at dette løser seg snart, slik at sommeren kan nytes som den skal for våre reisende.

Publisert:
Gå til e24.no