Lufthansa forventer betydelig vekst i tredje kvartal

Det tyske flyselskapet anslår at de vil fortsette å håve store summer inn de neste månedene på grunn av høy etterspørsel.

EUROGLISET: Lufthansa-topp Carsten Spohr skyter av at Lufthansa er tilbake og melder om stadig flere passasjerer i de dyrere klassene.
Publisert:

Den høye etterspørselen etter flybilletter fortsetter, ifølge selskapet.

I andre kvartal hadde Europas største flyselskap et driftsresultat på 3,87 milliarder kroner og en justert fri kontantstrøm på 20,7 milliarder kroner i andre kvartal.

I tredje kvartal anslår Lufthansa at de vil håve inn enda mer. Dette til tross for høyere priser på drivstoff, og til tross for mangel på ansatte som gjør at flyplasser har en begrenset kapasitet til å ta imot passasjerer.

Selskapet anslår nå at de vil tjene mer enn 4,9 milliarder kroner før skatt totalt i 2022. I en tidligere uttalelse sa selskapet at de forventet en forbedring fra 2022.

– Lufthansa er tilbake, sier administrerende direktør Carsten Spohr i pressemelding.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt. I en konferansesamtale med analytikere, torsdag, sa Spohr at den én dag lange streiken blant bakkemannskap kostet selskapet 35 millioner euro. Det skriver Bloomberg.

Skal ansatte tusenvis

Lufthansa sier at de nå vil ansette rundt 5000 nye medarbeidere i løpet av høsten og vinteren.

Til sammen vil flyselskapet ansette rundt 10.000 personer i løpet av de neste 18 månedene. Dette etter å ha redusert arbeidsstyrken under pandemien.

– Dette er et sterkt resultat etter et halvt år som har vært utfordrende for våre gjester, og også for våre ansatte. Likevel ser vi optimistisk på fremtiden, sier Spohr.

– Sammen har vi styrt selskapet vårt gjennom pandemien og dermed gjennom den mest alvorlige finanskrisen i vår historie. Nå må vi fortsette å stabilisere flyoperasjonene våre, sier han videre.

Lufthansa er Europas største flyselskap.

Flere bestiller dyrere seter

Antall passasjerer firedoblet seg i første halvdel av 2022 sammenlignet med samme periode i fjor.

Mellom januar og juni hadde Lufthansa rundt 42 millioner passasjerer om bord, opp fra 10 millioner i fjor. Ut over Lufthansa, består Lufthansagruppen blant annet av flyselskapene Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Eurowings.

Flere passasjerer flyr også på business eller første klasse, enn før pandemien. I andre kvartal var premium-setene fylt opp av 80 prosent passasjerer. I 2019 var dette tallet på 76 prosent.

Andre store flyselskaper som Air France-KLM og British Airways uttalte forrige uke at de også ser positive tall for første gang siden flymarkedet ble forstyrret av pandemien.

Les også

Over 200.000 fløy med Flyr i juni

Les også

Lufthansa henter tilbake superjumbo

Les også

Norse Atlantic-sjefen: – Det viktigste er å tjene penger

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om