Fortsatt nedgang i rentene

Renta på utestående boliglån til husholdninger falt til 1,83 prosent i juni, mens renta på nye boliglån var omtrent uendret. Det viser tall fra SSB.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Månedsstatistikken for renter fra et utvalg av banker og kredittforetak viser at for nye boliglån til husholdninger falt renta med 0,01 prosentpoeng i juni til 1,75 prosent.

Ifølge SSB er dette det laveste nivået for denne perioden de har registrert i perioden de har data for, altså fra og med 2013.

Fastrenta på nye boliglån ble redusert med 0,08 prosentpoeng til 2,26 prosent etter en økning i de sju foregående månedene. For nye boliglån i alt med flytende rente falt renta marginalt til 1,74 prosent.

For utestående boliglån i alt har renten falt i alle måneder siden mars i fjor. Renten var i juni på 1,83 prosent, det er 0,02 prosentpoeng lavere enn i forrige måned. For utestående utlån med flytende rente falt renta med 0,02 prosentpoeng til 1,78 prosent, mens fastrenta på utestående utlån hadde en nedgang på 0,05 prosentpoeng, til 2,56 prosent.

Innskuddsrenta falt 0,01 prosentpoeng til 0,26 prosent i juni, noe som er det laveste nivået SSB har data for.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Boliglån
 2. Rente
 3. SSB

Flere artikler

 1. Tror flere vil binde renten: – Ikke velg det for å slå markedet

 2. Betalt innhold

  Forbrukersjef Carsten Pihl: Dette sier han om fastrente nå

 3. Norges Bank jekker opp anslaget for boligprisene i 2022

 4. Siri Heggebø har tatt rentegrep: – Musikk i mine ører, sier forbrukerøkonom

 5. Bankene venter økt etterspørsel etter fastrentelån før rentehopp