Forsvaret selger strandeiendom med kongeparet som nabo

Kong Harald og dronning Sonja kan få sivile naboer etter at Forsvaret har lagt ut hele den nedlagte militærleiren på Mågerø på Tjøme for salg.

Flyfoto av kongeparets sommersted på Mågerø. Fredag la Forsvarsbygg ut 91 mål eiendom med de tidligere militærbygningene på halvøya til salgs på det åpne markedet. I desember kjøpte Miljødirektoratet og Færder kommune opp 420 mål av den nedlagte leiren for å gjøre det til friarealer.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Prisen for den 91 mål store eiendommen er satt til 65 millioner kroner, skriver Finansavisen.

En kjøper får ikke mindre enn 25 eiendommer på til sammen 9.000 kvadratmeter, men mye lider under manglende vedlikehold, og Færder kommune har signalisert at det ikke vil bli gitt tillatelser til uhemmet hyttebygging på øya.

– Man kan rive bygninger man ikke ønsker å ha, men å bygge nye blir vanskeligere. Man må nok basere seg på å holde seg innenfor bygget og det samme fotavtrykket, sier prosjektleder Trond K. Nordby i Forsvarsbygg til avisen.

STRAND OG SJØ: Oversiktsbilde fra eiendommen Forsvarsbygget selger i Færder kommune.

91 mål

Hele Mågerø Leir var på om lag 520 mål, men Miljødirektoratet og Færder kommune ønsket å beholde en stor del av området som friluftsarealer da Forsvarsbygg kontaktet offentlige instanser om eventuelle ønsker om å overta stedet.

Derfor ble eiendommen ble delt i to, en på 426 mål som det offentlige overtar, mens 91 mål blir solgt.

Kongen og dronningen har sitt sommersted sør på halvøya, men noen umiddelbart nær nabo får de ikke selv om Forsvaret selger bygningene og resten nå blir offentlige friarealer.

– Vi er veldig glade for at Forsvarets gamle eiendom nå får ny positiv bruk, både for allmennheten og for de som velger å investere i tomta vi selger til markedet. Vi har allerede merket stor interesse for den eiendommen, sier Nordby i en pressemelding.

Pengene som Forsvarsbygg får inn på salget vil gå tilbake til investering av nye bygg og anlegg for Forsvaret. 

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om